In Statele Unite, vanzarile de console si de jocuri video au scazut in iulie cu 29%, la 849 milioane dolari in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit cifrelor publicate de biroul de studiu al consumului NPD Group, arata NewsIn.

Vanzarile de console de jocuri au scazut cu 37%, de la 448 milioane dolari in iulie 2008 la 281 milioane dolari in aceeasi perioada a acestui an.

Vanzarile legate de industria jocurilor video din Statele Unite s-au ridicat in primele sapte luni ale anului la 8,16 miliarde dolari, in scadere cu 14% fata de aceeasi perioada din 2008.

"Rezultatele din ultimele 12 luni sunt slabe, insa in lunile urmatoare urmeaza sa fie lansate mai multe titluri importante, in special jocul de fotbal american Madden, care urmeaza sa fie lansat in aceasta luna si care are trebui sa sustina vanzarile", a declarat Anita Frazier, analist in cadrul NPD.

"Ce-a fost mai rau cu siguranta a trecut", sustine aceasta.

Vanzarile urmeaza sa fie sustinute in special de lansarea unor jocuri foarte asteptate, precum 'The Beatles: Rock Band', 'Halo 3: ODST' si 'Call of Duty: Modern Warfare 2', a mai spus Frazier.