Bert Nordberg (53 de ani), cel care din 15 octombrie va deveni presedintele si directorul executiv al Sony Ericsson, are ca scop aducerea companiei pe profit, scrie cotidianul britanic Financial Times. Nordberg il va inlocui astfel pe Dick Komiyama (67 de ani) care se va pensiona la sfarsitul acestui an.
“Imi doresc sa ne crestem cota de piata si sa revenim pe profit”, a declarat Nordberg pentru Reuters, intrebat despre felul in care isi doreste sa evolueze in urmatorii doi ani cel de-al cincilea producator si distribuitor de telefoane mobile la nivel mondial. Noul manager Sony Ericsson considera ca inregistrarea profitului “nu poate fi foarte departe”.

Cu toate acestea, revenirea pe profit a Sony Ericsson nu va fi foarte simpla avand in vedere ca in iulie oficialii companiei estimau ca piata de telefoane mobile va scadea cu 10%.

In al doilea trimestru al acestui an, joint venture-ul format din compania japoneza Sony si cea suedeza Ericsson a inregistrat pierderi de aproximativ 213 milioane de euro (302,2 mil. dolari), comparativ cu perioada similara a anului trecut cand profitul grupului era de sase milioane de euro. In acelasi timp, cota de piata a scazut de la 7,5% la 4,7%, potrivit companiei de cercetare Gartner.

Unul dintre principalele motive care au dus la aceasta scadere a Sony Ericsson este faptul ca grupul a pus accentul pe telefoanele care se bazeaza pe imagini si muzica, insa i-a lipsit o oferta puternica pe piata smartphone-urilor unde lideri sunt cei de la Apple, Nokia si RIM.

In aceasta industrie ai nevoie de produse exceptionale”, a declarat Nordberg, adaugand totodata ca va imbunatati portofoliul de produse al companiei. In ultimul trimestru al anului, compania va lansa noua versiune a smartphone-urilor Aino, Yari si Satio, insa s-ar putea sa fie necesara lansarea a si mai multe produse, a mai spus Nordberg.

Acesta lucreaza la Sony Ericsson din 1996, iar inainte de a prelua conducerea grupului a fost vicepresedintele executiv al L.M Ericsson, divizia de Internet Protocol si de banda larga din Silicon Valley.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O noua baterie litiu-sulf alimenta masina electrica pentru 1.000 km
Setari Cookie-uri