Dupa ce acum o saptamana platfoma de social networking Twitter a fost scoasa din functiune de un atac informatic, se pare ca hakerii nu se lasa pana nu o desfiinteaza.

Aplicatiile web 2.0 in general si cele de social networking in special, nu sunt intotdeauna platforme prietenoase pentru partajarea informatiilor personale. Ele sunt acum locurile ideale pentru furtul de identitate, afirma BitDefender, producatorul autohton de solutii de securitate.

Furtul de identitate si al informatiilor personale nu se rezuma doar la obtinerea de informatii despre utilizator. Pozele, felicitarile electronice si continutul multimedia sunt in prezent tinte valoroase pentru rauvoitorii care navigheaza pe Internet, acestia folosindu-se de imagini personale pentru a realiza campanii frauduloase de spam sau phishing.

Romania gazduieste la ora actuala cateva mii de hackeri care provoaca pagube materiale de milioane de dolari in fiecare luna. Furtul de baze de date (date personale, carti de credit) precum si atacuri virulente de phishing sunt principalele activitati a multora dintre hackerii din zilele noastre.

In prezent se pot identifica doua tipuri de spam pe Twitter: status spam, prin transmiterea de tweet-uri cu un continut similar cu cel al mesajelor spam primite prin email, si follow spam - prin care o retea bot se adauga ca urmaritor al profilelor de utilizatori reali. Daca motivul primului tip de spam este evident, cel de-al doilea porneste de la presupunerea ca utilizatorii de Twitter vor incerca la randul lor sa urmareasca respectiva retea bot.

“Pentru ca Twitter este un serviciu cu limita de cuvinte si deci este necesara folosirea diverselor prescurtari, utilizatorii nu sunt intotdeauna atenti la toate linkurile pe care le acceseaza. Unele infectii se pot evita cu usurinta daca utilizatorul identifica adevaratul URL inainte de a accesa un link”, a declarat Alexandru Catalin Cosoi, Senior Researcher Laboratorul Antispam, BitDefender.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si