Reprezentantele locale ale integratorilor de sisteme HP si IBM au avut afaceri mai mari anul trecut, comparativ cu 2007, conform informatiilor prezentate pe site-ul Ministerului de Finante. Astfel, HP Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 60 mil. euro, iar IBM de 51.

Hewlett - Packard Romania a afisat o cifra de afaceri de 55,7 milioane euro in 2007 si un profit de 8,3 milioane euro, mai mare fata de cel obtinut anul trecut.

In 2008, compania si-a micsorat profitul, pana la 5,44 milioane euro.

De cealalta parte, reprezentanta locala a IBM a mers pe profit in crestere, de la 3,6 milioane euro in 2007 la 4,02 milioane anul trecut.

De asemenea, si afacerile companiei au crescut de la un an la altul. Comparativ, in urma cu doi ani, IBM raporta o cifra de afaceri de circa 45 milioane euro, iar anul trecut aceasta atingea deja 51 milioane.

HP, cel mai mare producator de calculatoare personale din lume, a raportat un profit conform asteptarilor pentru al treilea trimestru fiscal din 2009, dupa reducerea cheltuielilor si concedieri care au compensat cererea mai scazuta.

IBM Romania, filiala locala a celui mai important furnizor de servicii IT la nivel mondial, investeste in acest an aproximativ 130.000 de dolari (91.500 euro) pentru echiparea cu 52 de calculatoare concepute pentru copiii intre trei si sapte ani.

Anul trecut, cei doi integratori de sisteme si-au marit echipele de angajati, astfel ca HP a ajuns la un numar de 246 salariati (de la 144, in 2007), iar IBM la 435 (fata de 309, cati avea in urma cu doi ani).

Cei mai importanti jucatori pe piata din Romania de solutii integrate IT&C sunt S&T, care a inregistrat o cifra de afaceri de 60 milioane euro anul trecut, HP, Xerox si IBM.

Citeste si Erich Chirea, HP: Piata de calculatoare portabile si-ar putea reveni din septembrie 2010


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
IBM deschide un centru de business la Liberty Technology Park Cluj