Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a semnat contractul cu numarul 100 in vederea obtinerii de fonduri structurale, din cadrul operatiunii 3.1.1. - „Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe”, se arata intr-un comunicat al MCSI.
"In cadrul acestei operatiuni au fost selectate 162 de proiecte in valoare de 7.172.674 lei, iar pana in acest moment au fost semnate contracte pentru 100 de proiecte in valoare de 4.664.371 lei. Valoarea totala a proiectelor aprobate pentru finantare de catre MCSI in anul 2009 este de aproximativ 94 milioane de euro, aproximativ 80% din valoarea cumulata a alocarilor pentru perioada 2007-2009", se mai precizeaza in comunicat.

Obiectivul general al POS CCE este cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti, cu asigurarea principiilor dezvoltarii durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea la nivelul Uniunii Europene, astfel incat Romania sa atinga, pana in anul 2015, un nivel de aproximativ 55% din valoarea medie a productivitatii Uniunii Europene. Autoritatea de Management (AM) desemnata pentru administrarea POS CCE, 2007-2013, este Ministerul Economiei si Finantelor.

Obiectivul specific al Domeniului Major de Interventie 1 „Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor” este cresterea utilizarii TIC prin sustinerea conectarii la broadband precum si prin consolidarea infrastructurii TIC (in special in zonele de esec ale pietei – zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii), pentru facilitarea accesului public la aceasta.
Acest domeniu major de interventie este format din patru operatiuni, din care prima este numita „Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe”. Prin intermediul acestei operatiuni se urmareste conectarea la internet prin conexiuni broadband si achizitionarea echipamentelor conexe. Operatiunea are ca beneficiari entitati private – IMM-uri si ONG-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri