In incercarea de a compensa vanzarile scazute de telefoane mobile, Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a intrat in piata PC-urilor prin lansarea unui mini-laptop de tip netbook, scrie Wall Street Journal.

Nokia Booklet 3G, care foloseste sistemul de operare Windows produs de Microsoft, va fi un PC cu toate functiile necesare pentru accesul la Internetul mobil, a anuntat Nokia intr-un comunicat de presa, fara a preciza pretul sau data la care va incepe vanzarea acestuia.

Compania finlandeza, care in aceasta luna a anuntat un acord cu Microsoft, este cel mai mare producator de telefoane mobile cu o cota de piata de 38%. Totusi, compania a inregistrat declinuri in vanzarile de telefoane din ultimele sase trimester, dupa ce a intampinat o crestere a competitiei din partea smartphone-urilor lansate de Apple si Research in Motion.

Aceasta mutare subliniaza cererea consumatorilor pentru produse care integreaza tehnologii ca telecomunicatii, redare muzica si PC, si este simnificativa fata de divizia de telefoane mobile ale Nokia.

“Exista o crestere a numarului de consumatori care doresc o combinare a puterii PC-urilor cu mobilitatea”, a declarat Kai Oistamo, vice-presedintele diviziei de terminale din cadrul Nokia.

“Domeniul nostru este de a conecta oamenii, iar Nokia Booklet 3G este o evolutie naturala pentru noi”, a adaugat acesta.

“Tot ceea ce facem este programat sa devina o afacere profitabila”, a declarat Kai Oistamo. Acesta nu a precizat daca netbook-ul va fi produs chiar de Nokia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cele mai bune telefoane care costa maxim 2.000 de lei