Microsoft si Yahoo s-au alaturat grupului de oponenti in cazul acordului care ii da dreptul companiei Google de a digitaliza milioane de carti, scrie publicatia Economic Times.

Companiile au devenit parte din fundatia Open Book Alliance, creata de companiile non-profit si librariile care s-au opus planului Google de a digitaliza cartile si de a le adauga pe Internet.

“Este adevarat am acceptat sa participam la coalitie”, a declarat purtatorul de cuvant al Microsoft. Purtatorul de cuvant al Yahoo a anuntat ca si compania pe care o reprezinta a semnat acest accord.

De asemenea, Amazon a anuntat participarea la aceasta coalitie, dar purtatorul de cuvant a declarat ca nu comenteaza zvonurile sau speculatiile aparute in presa.

Analistii din industrie spun ca acordul ofera companiei Google posibilitatea de a stabili pretul pentru librarii odata ce acestea scaneaza cartile si le adauga pe Internet. Daca serviciul devine o necesitate pentru librarii acestea se vor confrunta cu un pret de monopol, au declarat oponentii Google.

De asemenea, acestia au declarat ca dreptul exclusiv ca Google sa digitalizeze cartile incalca legile anti-trust.

“Acordul nu este exclusiv. Daca este imbunatatit de Instanta accesul se va extinde catre milioane de carti din Statele Unite”, a declarat in replica purtatorul de cuvant al Google, Gabriel Stricker.

“Acordul va introduce mai multa competitie in spatiul cartilor digitale si este de inteles de ce competitorii nostri se lupta pentru a preveni competitia”, a adaugat purtatorul de cuvant.

In prezent acordul se afla sub investigatia Departamentului American de Justitie si a Comisiei Europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google a incercat sa demonstreze ca nu are nevoie de manageri