Global Forum, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial in domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor, se va desfasura anul acesta in Romania, in perioada 19 si 20 octombrie.
Romania a devenit tara organizatoare Global Forum 2009 in urma unei competitii cu Statele Unite ale Americii, Taiwan si Elvetia, pozitionand astfel orasul Bucuresti pe harta mondiala a Societatii Informationale si creand oportunitati de parteneriate si cooperare internationala pentru stimularea industriei IT&C din intreaga regiune.

Global Forum va reuni la Palatul Parlamentului din Bucuresti peste 300 de specialisti si reprezentanti la nivel inalt din intreaga lume. Este pentru prima data cand un astfel de eveniment are loc intr-o tara din Europa de Est.

Aflat la cea de-a XVIII-a editie, Global Forum furnizeaza un cadru propice pentru dezbaterea la nivel international a solutiilor si aplicatiilor din domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor in contextul situatiei economice, politice si sociale. Temele abordate in cadrul editiilor anterioare au inclus promovarea economiei digitale, integrarea solutiilor IT&C in serviciile pentru comunitati, informatia si inovatia la baza unei societati competitive.

Evenimentul a fost gazduit pana acum de tari ca Statele Unite ale Americii, Franta, Italia, Belgia, Suedia, Marea Britanie sau Japonia si va reuni la Bucuresti reprezentanti deja confirmati ai Comisiei Europene, Comisiei Federale de Comert (SUA), Comisiei Federale a Comunicatiilor (SUA), Biroului Federal de Investigatii (SUA), Ministerului Industriei Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor din China, Ministerului Internelor si Comunicatiilor din Japonia si numerosi reprezentanti ai administratiilor guvernamentale si autoritatilor locale din toate colturile lumii.

Subiectele principale care vor fi dezbatute reprezinta cele mai importante teme ale societatii actuale: reforma economiei la nivel mondial, stimularea implementarii IT&C in sectoarele de activitate la nivel public si privat pentru a sprijini cresterea economica a societatilor lumii, redefinirea dialogului dintre Stat si cetatenii sai prin mijloacele moderne ale comunicarii electronice, conceptele de E-guvernare si E-Administratie, inovatia si progresul in domeniu, viitorul Societatii Informationale si impactul sau asupra organizarii generale a societatii.

"Suntem onorati sa fim prima gazda est-europeana a uneia dintre cele mai importante intalniri globale ale Societatii Informationale, intalnire care aduna in jurul aceleiasi mese reprezentantii industriei IT&C si cei ai autoritatilor guvernamentale din toata lumea. Implementarea tehnologiilor IT&C in cat mai multe domenii de activitate, atat publice cat si private, reprezinta o prioritate pentru Romania si pentru mine personal ca ministru. Doar astfel putem transforma societatea romaneasca intr-una bazata pe cunoastere si competitivitate", spune Gabriel Sandu (foto), Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale din executivul Romaniei.

Despre organizarea Global Forum la Bucuresti, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, spune ca este ocazia perfecta pentru a repune in dezbaterea reprezentantilor industriei telecom o serie de subiecte mai actuale decat oricand: dezvoltarea Internetului broadband wireless de mare viteza, utilizarea dividendului digital sau trecerea la televiziunea digitala.

"Noutatea in dezbaterea acestor subiecte o reprezinta tocmai perspectiva globala oferita de participantii din toate tarile lumii", a declarat el.

Global Forum a fost creat in 1992, la initiativa Items International si a Fundatiei Sophia Antipolis si beneficiaza de sprijinul si participarea Comisiei Europene. Evenimentul din acest an este co-organizat in Romania impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), si are drept parteneri Serviciul Roman de Informatii si Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM).

Printre sponsorii principali ai editiei 2009 se numara Microsoft, IBM, Verizon, AT&T, Qualcomm, White&Case. Global Forum 2008 a reunit anul trecut, la cea de-a XVII-a editie, participanti din peste 40 de tari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri