LG Display, producatorul de ecrane LCD (liquid-crystal-display) a anuntat ca semnat un acord cu primaria orasului chinez Guangzhou pentru a construi o fabrica in valoare de trei miliarde dolari, scrie Wall Street Journal.

Aceasta reprezinta prima fabrica de LCD-uri a companiei LG Display din China , iar compania se alatura producatorilor care vor sa se extinda in acest continentul pentru a raspunde cererii in crestere din regiune.

La inceputul acestui an, China a lansat un pachet de stimuli pentru a indemna consumatorii rurali sa achizitioneze mai multe bunuri electronice. Datorita acestui demers, cererea pentru televizoare LCD si computere a crescut in acest an pe continentul asiatic in ciuda cererii scazute inregistrata in Statelor Unite si Europa.

Compania LG Display a anuntat ca fabrica va produce a opta generatie de tehnologie LCD.

Luna trecuta, LG Display a anuntat ca va investi 2,6 miliarde dolari pentru a extinde productia noii generati de ecrane LCD care va raspunde cererii mari din piata pentru televizoarele cu ecran plat.

In trimestrul al doilea, compania a raportat o scadere a profitului net de 60% fata de anul anterior dupa ce economia globala a afectat cererea pentru electronice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si