iPhone, produs de compania americana Apple, va fi vandut din trimestru al patrulea in China, tara cu mai multi abonati la telefonia mobila decat populatiile combinate ale Statelor Unite si inca 16 state europene, scrie Bloomberg.
China Unicom, al doilea furnizor de servicii de telefonie mobila din China, va vinde modelele originale ale iPhone 3G si 3G S, a declarat presedinte Chang Xiaobing.

In China, unde vanzarile de smartphone-uri s-ar putea tripla pana in 2013, Apple va concura cu BlackBerry, dezvoltat de Research In Motion. si cu telefoanele ce au integrat sistemul de operare Android, anunta compania de cercetare IDC. A treia economie a lumii a rezistat recesiunii globale prin continuarea cresterii economice, alimentand cererea pentru produse de lux ca iPhone la cei 695 milioane de utilizatori de telefoane mobile.

"Este esential pentru Apple sa fie prezent in China, este o piata cu un potential enorm", a declarat Bertram Lai din partea companiei de cercetare CIMB Securities. Acesta a declarat ca iPhone nu este doar un produs premium, ci este un produs dorit de consumatorii chinezi.

iPhone ar putea ajuta Unicom, care se afla in spatele China Mobile in piata telecom, sa castige consumatori care cheltuie mai mult si ar putea mari cererea pentru serviciile profitabile care includ Internetul si jocurile. Unicom a anuntat acordul cu Apple la scurt timp dupa ce a raportat un declin al profitului de 45% in prima jumatate a anului.

Unicom avea 141,1 milioane de utilizatori la sfarsitul lunii iulie, mai putini decat o treime din cei 497,7 milioane abonati ai China Mobile. Compania a anuntat ca va investi 14,6 miliarde dolari in serviciile mobile in urmatorii doi ani, cel mai mare accent punandu-l pe retelele 3G.

Apple va oferi initial telefoane iPhone fara standardul de comunicare Wi-Fi, dupa ce aceasta tehnologie a fost respinsa de guvernul Chinez, a anuntat Unicom.

China Mobile a anuntat in aceasta luna ca va lucra cu Dell si HTC la dezvoltarea unui telefon mobil care sa foloseasca propriul sistem de operare, bazat pe tehnologia Android.

Vanzarile de smartphone-uri, telefoane mobile care ofera functii ca e-mail si editare de documente, se vor tripla in China pana in 2013, de la 11 milioane, cat erau anul trecut, a declarat analistul IDC, Aloysius Choong. Mai mult de 1,5 milioane de iPhone-uri au fost deja vandute in China prin intermediul distribuitorilor neoficiali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri