Romanii pasionati de shopping compara cel mai frecvent preturile pentru telefoane mobile, notebook-uri, jucarii, camere foto, televizoare, ceasuri, parfumuri, autoturisme si mobila, arata un studiu ShopMania intern asupra preferintelor de consum ale utilizatorilor portalului.
“In conditiile economiei internationale actuale, utilizatorii de Internet ce au in plan achizitionarea unor produse se dovedesc cumpatati inaintea luarii unei decizii finale, alocand mai mult timp compararii celor mai bune raporturi pret-calitate. Produsele cele mai cautate se mentin in zona electronicelor si electrocasnicelor”, declara Arthur Radulescu, director general Asesoft Net.

Asesoft Net este parte a grupului Asesoft, si a fost infiintat in 2004. Compania ofera solutii si servicii web personalizate si dezvolta proiecte proprii, in portofoliul sau regasindu-se site-uri precum www.shopmania.ro, www.infoportal.ro, www.filmoteca.ro etc.

Romanii pasionati de shopping compara cel mai frecvent preturile pentru telefoane mobile, notebook-uri, jucarii, camere foto, televizoare, ceasuri, parfumuri, autoturisme si mobila, iar un comportament de cumparare asemanator cu al nostru il au portughezii, italienii si spaniolii.

Acestia petrec un timp similar pe site (o medie de 2,5 minute), cautand in general aceleasi categorii de produse.

Trendul se pastreaza si in celelalte tari, insa cu accent pe notebook-uri si produse electrocasnice (televizoare, frigidere), acestea fiind urmate in topul preferintelor vizitatorilor de telefoane, ceasuri si sisteme audio portabile (mp3 si mp4 playere). Spre deosebire de romani, americanii, englezii si australienii petrec aproximativ 1,5 minute pe site, in timp ce utilizatorii din Spania, Ungaria, India, Mexic, Turcia si Italia raman pe portal in jur de 2 minute.

In materie de brand-uri, la categoria telefonie mobila, Nokia castiga detasat in majoritatea celor 26 de tari aflate in portofoliul ShopMania, fiind urmat de Apple, Samsung si Sony Ericsson, cu procente ridicate. Foarte cautate sunt si produsele Sony, Asus, LG sau Nikon, in proportii diferite de la tara la tara.

Procentul de utilizatori romani care decid sa posteze o opinie obiectiva asupra anumitor produse difera de la o categorie de produs la alta. In medie, 10% dintre utilizatorii inscrisi posteaza un comentariu despre un anumit produs, cea mai mare pondere avand-o telefoanele, produsele IT si cele din categoriile media. De asemenea, in jur de 3% dintre utilizatori isi exprima opinii in legatura cu magazinele online prezente pe ShopMania. La polul opus, 30% dintre utilizatorii spanioli inscrisi lasa un comentariu la unul din magazinele listate si doar 2% comenteaza asupra unui produs.

ShopMania detine cea mai solida prezenta pe piata romaneasca a portalurilor de shopping si comparatii de preturi, unde site-ul a depasit pragul de 60.000 de membri. La nivel global, 2.500-3.000 de internauti se inscriu pe portal luna de luna, numarul total al membrilor comunitatii ShopMania ajungand la 250.000.

Dintre utilizatorii ShopMania, peste 30% se intorc saptamanal, iar aproximativ un sfert sunt si inregistrati.
Extinderea retelei ShopMania cu trei portaluri noi anul acesta, in Irlanda, Cehia si Slovacia, mareste portofoliul retelei la 26 de state din intreaga lume, crescand semnificativ potentialul de informatii comparative privind comportamentul de consum la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri