Fondul american de investitii QVT a cerut in instanta anularea deciziilor luate in adunarea generala a Flamingo International din 17 august, in cadrul careia actionarii au respins propunerea fondului de dizolvare a companiei si au aprobat planul de recapitalizare printr-o emisiune de obligatiuni, potrivit NewsIn.

Reprezentantii Flamingo au spus ca nu au nimic de comentat in urma cererii depuse in instanta de QVT Fund, in conditiile in care 80% din actionari au votat in favoarea conducerii. Un tribunal nu poate sa anuleze deciziile luate de actionarii unei companii private.

Comerciantul de produse electronice va emite obligatiuni de 29 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) cu scadenta la cinci ani.

Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni va fie de 37,97%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

Fondul american de investitii QVT, care detine peste 15% din Flamingo International (FLA), introdusese pe ordinea de zi a adunarii generale din 17 august propunerea de dizolvare a companiei, dar conducerea Flamingo considera solicitarea nejustificata si rau intentionata.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, fondul de investitii QVT are o participatie de 15,16%, iar Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12%.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din 1994, fiind axat pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice.

Citeste si Cu business-ul la jumatate, Flamingo se vrea lider in 10 ani


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si