Producatorul japonez de electronice Sony a anuntat ca toate computere Vaio vandute in Statele Unite folosesc Google Chrome ca browser web, intr-un parteneriat ce ar putea ajuta motorul de cautare sa concureze cu dominantul browser web Internet Explorer detinut de Microsoft, scrie Wall Street Journal.

"Decizia noastra de a folosi Chrome nu este bazata doar pe functiile si calitatiile browser-ului, dar si pe relatia noastra cu Google", a declarat un purtator de cuvant al companiei japoneze.

Pana acum, computerele Sony Vaio erau vandute in Stetele Unite doar cu browser-ul Internet Explorer, dar acum acestea sunt echipate cu ambele browsere. Purtatorul de cuvant a declarat ca Sony nu are deocamdata niciun plan pentru a vinde computerele Vaio cu browser Chrome in afara Statelor Unite.

In timp ce acordul marcheaza un pas inainte in relatiile strategice dintre Sony si Google, celelalte implicatii ale acordului raman necunoscute, dupa ce Sony nu a dezvaluit conditiile din spatele acordului cu Google.

Totusi, castigarea unei expuneri mai mari pentru Chrome, lansat in urma cu un an, este un pas important pentru Google. In timp ce Sony nu a dezvaluit cifrele de vanzari ale Vaio din Statele Unite, compania se asteapta sa vanda 6,2 milioane de computere Vaio la nivel global in anul fiscal inceput in martie.

Internet Explorer detine in prezent o cota de 59% din piata browserelor web, urmat de Firefox, cu 31%, potrivit companiei StatCounter, care masoara traficul web. Chrome detine in piata o cota de 3,4%.

Acum, Google ofera produse rivale in multe dintre domeniile importante ale Microsoft. Compania a anuntat in luna iulie ca planuieste construirea unui sistem de operare bazat pe Chrome care sa concureze cu Windows.

Faptul ca integreaza Chrome alaturi de Internet Explorer in computerele Vaio reflecta ca Sony se axeaza pe flexibilitatea si apropierea produselor de cerintele consumatorilor, au declarat analistii.

"Sony a incercat sa fie mult mai responsabil pentru ceea ce vor consumatorii, si faptul ca ofera mai multe optiuni pentru browsere ar putea fi un exemplu", a declarat Osamu Hirose, din partea Tokai Tokyo Research Centre.

De asemenea, Google poarta discutii si cu alte companii producatoare de computere, pentru a cauta modalitati de crestere a cotei de piata Chrome.

"Raspunsul utilizatorilor la Google Chrome a fost remarcabil si continuam sa exploram modalitati de a face Chrome mai accesibil pentru cat mai multi utilizatori", a anuntat Google.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri