Operatorul telecom Zapp, preluat recent de Cosmote, ofera, incepand de astazi, Internet mobil la viteze de pana la 21,6 Mbps. Prima faza a acestui proces de actualizare tehnologica va acoperi orasul Bucuresti, iar investitiile s-au facut la nivelul retelei, cu echipamente provenite de la compania chineza ZTE.
In luna iunie, s-a decis imbunatatirea retelei pentru orasul Bucuresti, iar in momentul de fata toate statiile functionale din Capitala furnizeaza acest nou serviciu. Luna trecuta, Zapp anunta ca va creste vitezele de date pana la 21,6 Mbps, incepand cu luna august, prin lansarea primei retele 3G+ din tara.

De astazi, aceasta realizare este posibila datorita colaborarii Zapp cu ZTE si prin actualizarea retelei UMTS cu tehnologia HSPA+. In urma procesului in cauza, Zapp a devenit primul furnizor de servicii de Internet care sa ofere conexiuni de date mobile, bazate pe tehnologia UMTS - HSPA+.

Astfel, vitezele de transfer vor fi de pana la 3 ori mai mari decat cele din prezent, oferite prin intermediul retelei 3G - 21,6 Mbps la descarcare si 5,8 Mbps la incarcare.

Aceasta imbunatatire a performantelor se suprapune cu faza a doua de derulare a retelei UMTS, in urma careia aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsa de la 23 de orase, in acest moment, la 63 de orase.

"Cu aceasta noua retea, mentinem Romania la varf din punct de vedere al datelor in telefonia mobila. Este un lucru bun, mai ales daca tinem cont de faptul ca si gradul de utilizare al smartphone-urilor a crescut si, implicit, dorinta utilizatorilor de a avea acces in permanenta la Internet de mare viteza", a declarat Chris Bataillard (foto), CEO Zapp.

Pretul pentru accesul la Internetul mobil de 21,6 Mbps este acelasi cu tariful aplicat pentru serviciile de date 3G ale Zapp, singura diferenta fiind data de costul modem-ului, care ajunge la 50 euro.

Chiar daca serviciul poate fi achizitionat de astazi din reteaua de magazine Zapp, cei care doresc sa il cumpere vor fi nevoiti sa se inscrie pe o lista de asteptare, deoarece modem-urile nu sunt inca disponibile pentru a fi livrate, la scara larga, consumatorilor.

Pe langa lansarea retelei HSPA+ si derularea celei de-a doua faze a retelei UMTS, Zapp extinde cu inca 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteza, pana la 2.4 Mbps, oferite prin tehnologia EV DO. Ulterior acestei dezvoltari, Zapp va acoperi peste 80% din populatia Romaniei, aproape dublu decat aria de acoperire pentru servicii mobile de date de mare viteza oferite de alti furnizori din piata.

Potrivit reprezentantilor companiei, lansarea retelei 3G+ si actualizarea UMTS cu tehnologia HSPA+ nu are nici o legatura cu preluarea Zapp de catre al treilea operator telecom de pe piara romaneasca, Cosmote. Din contra, investitiile necesare oferirii de viteze de date de pana la 21,6 Mbps au fost posibile datorita ZTE, producatorul chinez de echipamente pentru retele de telecomunicatii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri