Microsoft, cel mai mare producator software, a anuntat ca va lansa noua versiune a sistemului de operare Windows Mobile cu care spera sa revolutioneze piata smartphone-urilor, scrie BBC News.

Microsoft nu a anuntat cate telefoane vor integra Windows Mobile 6.5, desi surse apropiate situatiei au declarat ca HP, HTC, LG Electronics, Samsung si Toshiba se numara printre companiile care vor adopta noul sistem de operare.

Microsoft a anuntat ca telefoanele care folosesc viitoarea versiune a Windows Mobile vor ajunge in magazine in luna octombrie, pregatindu-se astfel pentru sezonul sarbatorilor de iarna. Sistemul de operare Windows Mobile 6.5 are un aspect actualizat care se apropie de al competitorilor Research in Motion si Apple.

Windows Mobile 6.5 include o noua versiune a browser-ului Internet Explorer pentru telefoane, si schimbari care il fac mai usor de folosit in terminalele touch-screen. De asemenea, Microsoft a dezvoltat un serviciu gratuit numit My Phone care ajuta utilizatorii sa sincronizeze mesajele text, contactele, fotografiile si alte date din telefon prin Internet, unde pot fi editate sau transferate catre un nou telefon.

De asemenea, Microsoft a lansat un magazin de aplicatii pentru telefonul mobil, asemanator cu magazinul de aplicatii al iPhone. Compania nu a declarat cati dezvoltatori au adaugat aplicatii pe portalul Windows Marketplace for Mobile.

De asemnea, Microsoft vizeaza ca sistemul actualizat pentru telefoane inteligente va atrage mai multi consumatori in timp ce se bucura de succes din partea executivilor de companii care sunt fideli modului in care opereaza cu serverele de e-mail ale companiei.

Analistii estimeaza ca sistemul de operare Windows Mobile dezvoltat de Microsoft se afla pe a patra pozitie cu o cota de piata de 9% in timp ce rivalul Symbian domina piata cu aproximativ 50%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si