Alcatel-Lucent, cel mai mare furnizor de retele pentru telefonie fixa, a anuntat ca va face o emisiune de obligatiuni convertibile in valoare de aproximativ un miliard euro, scrie Bloomberg.

Titlurile cu data scadenta in 2015, va plati un cupon 5,5% si poate fi predat pentru actiune cand aceasta creste cu 35% fata de pretul actual din piata, a anuntat compania intr-un comunicat de presa. Alcatel, care initial a facut o emisiune de obligatiuni de 862,5 milioane euro, a anuntat ca pretul actiunilor a scazut cu 8,7%, la 2,32 euro.

"Obligatiunile au un pret atractiv", a declarat Tom Wills, care a gestionat aproximativ doua miliarde dolari in obligatiuni convertibile in cadrul companiei Aviva Investors din Londra. "Momentul de revenire al actiunilor si marirea capitalului este benefica pentru creditare", a adaugat analistul.

Piata obligatiunilor convertibile intra intr-un proces de revenire in Europa dupa ce s-a prabusit in urma cu un an, cand fondurile de hedge au urmarit sa isi mareasca capitalul pentru a plati datoriile catre banci. In total, in Europa, din emiterea de obligatiuni au fost obtinuti 21,4 miliarde euro, in crestere fata de 21,2 miliarde euro cat au fost inregistrat in intreg anul 2008, potrivit Bloomberg.

Alcatel, care detine deja 1,02 miliare euro in obligatiuni convertibile cu data scadenta la 2011, a anuntat ca vrea sa prelungeasca maturitatea acestora. Compania planuieste sa foloseasca o parte din venituri pentru a finanta rascumpararea unor obligatiuni, potrivit Alcatel.

Calyon, Credit Suisse Group, HSBC Holding, Morgan Stanley si Societe Generale se numara printre companiile care vor gestiona vanzarea, a anuntat Alcatel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri