Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a anuntat pretul pentru primul computer lansat de companie si de asemenea lansarea unor noi telefoane cu capacitati multimedia, cum ar fi "Lifecasting" care conecteaza direct telefoanele mobile cu serviciile retelei sociale Facebook, scrie Wall Street Journal.
Nokia Booklet 3G, netbook-ul lansat in urma cu o saptamana, va fi comercializat la un pret de 575 euro (fara taxe), a anuntat compania finlandeza in cadrul evenimentului Nokia World din Stuttgart. Netbook-ul, pe care Nokia in descrie ca pe un mini-laptop, va avea integrat sistemul de operare Windows 7 de la Microsoft si va fi gasit in magazine incepand din trimestrul al patrulea.

Cu netbook-ul Booklet, compania patrunde intr-o noua categorie de computere mici care seamana cu laptop-urile. Companii ca Acer si Hewlett Packard ofera un numar de netbook-uri la un pret neredus de aproximativ 300 euro. Reducerile, de obicei oferite de contractele de servicii din partea companiilor wireless, pot scadea semnificativ pretul terminalului.

De asemenea, Nokia a mai prezentat in cadrul conferintei modelele de telefoane X3 si X6 cu functii de redare muzica si a anuntat ca va lansa varianta mini a smartphone-ului N97 in luna octombrie. Functia Lifecasting prin care Nokia a "unit" serviciul Facebook cu magazinul de aplicatii Ovi, va fi disponibil pe noua versiune a N97.

Recent, Nokia si-a concentrat accentul catre alte domenii de activitate, cum ar fi PC-urile si serviciile, dupa ce veniturile au scazut in domeniul de baza al companiei - telefoanele mobile. Compania a lansat servicii ca magazinul de aplicatii Ovi si in urma cu o luna a anuntat ca va lansa unitatea "Solutions" care va cuprinde ofertele de servicii pentru consumatori si telefoane mobile.

In industria telefoanelor mobile, unde Nokia se confrunta cu o concurenta din partea rivalilor Apple si Samsung Electronics, a declarat ca se asteapta la mentinerea cotei de piata in industria de telefonie mobila pe intreg anul, la aproximativ 39%, dupa ce anterior estimase ca va creste cota de piata. In ultimul trimestru, profitul net al Nokia a scazut cu 66% fata de anul anterior dupa ce vanzarile au scazut cu 25%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri