Nokia Booklet 3G, netbook-ul lansat in urma cu o saptamana, va fi comercializat la un pret de 575 euro (fara taxe), a anuntat compania finlandeza in cadrul evenimentului Nokia World din Stuttgart. Netbook-ul, pe care Nokia in descrie ca pe un mini-laptop, va avea integrat sistemul de operare Windows 7 de la Microsoft si va fi gasit in magazine incepand din trimestrul al patrulea.

Cu netbook-ul Booklet, compania patrunde intr-o noua categorie de computere mici care seamana cu laptop-urile. Companii ca Acer si Hewlett Packard ofera un numar de netbook-uri la un pret neredus de aproximativ 300 euro. Reducerile, de obicei oferite de contractele de servicii din partea companiilor wireless, pot scadea semnificativ pretul terminalului.

De asemenea, Nokia a mai prezentat in cadrul conferintei modelele de telefoane X3 si X6 cu functii de redare muzica si a anuntat ca va lansa varianta mini a smartphone-ului N97 in luna octombrie. Functia Lifecasting prin care Nokia a "unit" serviciul Facebook cu magazinul de aplicatii Ovi, va fi disponibil pe noua versiune a N97.

Recent, Nokia si-a concentrat accentul catre alte domenii de activitate, cum ar fi PC-urile si serviciile, dupa ce veniturile au scazut in domeniul de baza al companiei - telefoanele mobile. Compania a lansat servicii ca magazinul de aplicatii Ovi si in urma cu o luna a anuntat ca va lansa unitatea "Solutions" care va cuprinde ofertele de servicii pentru consumatori si telefoane mobile.

In industria telefoanelor mobile, unde Nokia se confrunta cu o concurenta din partea rivalilor Apple si Samsung Electronics, a declarat ca se asteapta la mentinerea cotei de piata in industria de telefonie mobila pe intreg anul, la aproximativ 39%, dupa ce anterior estimase ca va creste cota de piata. In ultimul trimestru, profitul net al Nokia a scazut cu 66% fata de anul anterior dupa ce vanzarile au scazut cu 25%.