Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a anuntat pretul pentru primul computer lansat de companie si de asemenea lansarea unor noi telefoane cu capacitati multimedia, cum ar fi "Lifecasting" care conecteaza direct telefoanele mobile cu serviciile retelei sociale Facebook, scrie Wall Street Journal.

Nokia Booklet 3G, netbook-ul lansat in urma cu o saptamana, va fi comercializat la un pret de 575 euro (fara taxe), a anuntat compania finlandeza in cadrul evenimentului Nokia World din Stuttgart. Netbook-ul, pe care Nokia in descrie ca pe un mini-laptop, va avea integrat sistemul de operare Windows 7 de la Microsoft si va fi gasit in magazine incepand din trimestrul al patrulea.

Cu netbook-ul Booklet, compania patrunde intr-o noua categorie de computere mici care seamana cu laptop-urile. Companii ca Acer si Hewlett Packard ofera un numar de netbook-uri la un pret neredus de aproximativ 300 euro. Reducerile, de obicei oferite de contractele de servicii din partea companiilor wireless, pot scadea semnificativ pretul terminalului.

De asemenea, Nokia a mai prezentat in cadrul conferintei modelele de telefoane X3 si X6 cu functii de redare muzica si a anuntat ca va lansa varianta mini a smartphone-ului N97 in luna octombrie. Functia Lifecasting prin care Nokia a "unit" serviciul Facebook cu magazinul de aplicatii Ovi, va fi disponibil pe noua versiune a N97.

Recent, Nokia si-a concentrat accentul catre alte domenii de activitate, cum ar fi PC-urile si serviciile, dupa ce veniturile au scazut in domeniul de baza al companiei - telefoanele mobile. Compania a lansat servicii ca magazinul de aplicatii Ovi si in urma cu o luna a anuntat ca va lansa unitatea "Solutions" care va cuprinde ofertele de servicii pentru consumatori si telefoane mobile.

In industria telefoanelor mobile, unde Nokia se confrunta cu o concurenta din partea rivalilor Apple si Samsung Electronics, a declarat ca se asteapta la mentinerea cotei de piata in industria de telefonie mobila pe intreg anul, la aproximativ 39%, dupa ce anterior estimase ca va creste cota de piata. In ultimul trimestru, profitul net al Nokia a scazut cu 66% fata de anul anterior dupa ce vanzarile au scazut cu 25%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cele mai bune telefoane care costa maxim 2.000 de lei