Executivul care a condus operatiunile Google din China va parasi compania pentru a incepe propria afacere, scrie BBC News.

Lee Kai-Fu, care s-a alaturat companiei in 2004, dupa plecarea de la Microsoft, in aceasta luna va parasi functia de presedinte al Google China, a anuntat compania.

Cand s-a alaturat liderului in cautari online, Microsoft a dat in judecata compania Google si pe Lee pentru incalcarea unui acord care ii interzice acestuia ca timp de un an sa nu lucreze pentru o companie rivala. Cele doua parti au parasit procesul fara a oferi mai multe detalii. Lee a devenit unul dintre personajele importante ale Google China.

Insa in timpul numirii sale Google China a avut o relatie dificila cu cenzura impusa de guvernul de la Beijing. In luna iunie, accesul Google a fost intrerupt in unele zone din China, din cauza unei dispute legate de faptul ca cetatenii chinezii ar trebui sa aiba acces la Internet. Un oficial chinez a acuzat Google ca incurajeaza pornografia si ca incalca legile chineze.

"In ultimii patru ani, Kai-Fu a avut contributii importante la Google ajutand dramatic sa imbunatateasca calitatea si o serie de servicii pe care le oferim in China", a declarat Alan Eustace, vice-presedinte Google.

Lee va fi inlocuit de John Liu, care conduce echipa de vanzari din China.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google suspenda accesul Huawei la o serie de produse