T-Mobile, divizia britanica a Deutsche Telekom si Orange, compania de telefonie mobile a grupului France Telecom, vor fuziona pe piata britanica, formand astfel cel mai important operator de telefonie mobila din Marea Britanie, scrie cotidianul The Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate companiilor.

Astfel, Orange, al treilea jucator pe piata cu o cota de 21,5% si T-Mobile aflat pe locul al patrulea cu o cotqa de 14,9% vor detrona compania 02 detinuta de grupul spaniol Telefonica ( 27,7%), conform datelor companiei de cercetare Enders Analysis.

Potrivit surselor citate de cotidianul The Wall Street Journal, fuziunea va fi semnata astazi, inainte de deshiderea bursei.

Aceasta fuziune vine dupa ce in primavara, René Obermann, directorul exectiv al Deutsche Telekom, a vorbit despre posibilitatea vanzarii T-Mobile din cauza profiturilor mici inregistrate de companie si pe fondul recesiunii globale.

Negocierile au devenit din ce in ce mai intense in ultimele patru zile, de cumpararea T-Mobile pentru o suma vehiculata intre 3-4 miliarde de euro fiind interesate grupul britanic Vodadone, cel spaniol Telefonica si France Telecom.

Divizia britanica a Deutsche Telekom este condusa din iunie de Richard Moat, cel care din septembrie 2004 si pana in luna martie a acestui an a fost directorul executiv al Orange Romania, cel mai mare operator telecom pe piata locala.

Luna trecuta, Moat declara ca isi doreste ca pana in 2011-2012 sa aduca compania pe locul al treilea intre operatorii telecom din Marea Britanie prin cresterea numarului de abonati.

“Cred ca am fost pentru prea mult timp pe locul al patrulea si trebuie sa ne ambitionam pentru a nu mai fi acolo”, afirma in august fostul sef al Orange Romania.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si