T-Mobile, divizia britanica a Deutsche Telekom, cel mai mare operator telecom la nivel european si Orange, compania de telefonie mobila a France Telecom au anuntat inceputul negocierilor pentru fuziunea prin care vor forma un joint-venture in care detin participatii egale, scrie Financial Times.

Compania va deveni lider in Marea Britanie cu o cota de piata de 37% si 28,4 de milioane de abonati, detronand astfel O2, subsidiara grupului spaniol Telefonica (27,1%) si Vodafone (23,6%).

Potrivit reprezentantilor operatorilor, fuziunea va genera reduceri de costuri de aproximativ 4 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari), informeaza cotidianul The Wall Street Journal.

Oficialii celor doua grupuri au mai declarat ca au unit subsidiarele britanice pentru a forma un lider al pietei care sa fie mai bun in competitia cu rivalii O2 si Vodafone.

Dupa finalizarea tranzactiei, T-Mobile si Orange vor functiona separat timp de 18 luni.

Conform planurilor actuale, conducerea noii companii va fi asigurata de Tom Alexander, director executiv al Orange UK care va deveni CEO al operatorului si Richard Moat, director executiv al T-Mobile UK care va fi directorul operational al companiei.

Richard Moat este cel care intre septembrie 2004 si luna martie a acestui an a condus Orange Romania, cel mai mare operator telecom pe piata locala, el devenind manager al T-Mobile din luna iunie a acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si