Steve Jobs, directorul executiv al Apple, a aparut public pentru prima data dupa ce la inceputul acestui an a suferit un transplant de ficat, alungand anumite temeri legate de sanatatea sa, scrie Wall Street Journal.
Jobs a fost prezent pe scena din cadrul evenimentului Apple, a lansat noi produse printre care se numara un iPod Nano cu camera video si a indicat folosirea iPod-ului touch ca platforma pentru jocuri video. De asemenea, Apple a redus preturile la linia de iPod-uri dupa ce compania incearca sa reinvie vanzarile in scadere.

Reactia investitorilor legata de noile iPod-uri a fost lipsita de entuziasm dupa ce cotatia unei actiuni Apple a scazut cu un procent Nasdaq la 171.14 dolari. "Acest lucru se intampla in fiecare an", a declarat Charlie Wolf, analist Needham & Co. "Zvonurile aparute pe site-uri se raspandesc, actiunile cresc, iar cand evenimentul are loc actiunile ajung sa scada", a adaugat analistul. De asemenea, acest a mai adaugat ca actiunile ar fi scazut mai mult daca Steve Jobs nu ar fi aparut la eveniment, actiunile companiei crescand cu 20% de la revenirea executivului pe 29 iunie.

Jobs care nu a mai fost vazut in public de la evenimentul din luna octombrie, a aparut slabit si cu o voce ragusita, dar afisand energie si entuziasm. "Sunt foarte bucuros sa fiu cu voi aici", a declarat Jobs. "Sunt stabil, am revenit la Apple si ma bucur de fiecare zi petrecuta aici", a declarat acesta.

Directorul executiv al Apple s-a reintors in functie la sfarsitul lunii iunie, dupa un concediu medical de aproximativ sase luni. Jobs s-a luptat cu un cancer pancreatic, ingrijorand investitorii dupa ce in urma cu un an a afisat o scadere vizibila a greutatii.

Apple a prezentat noi soft-uri iTunes si iPod-uri cu un pret de incepere mai scazut din cauza vanzarilor scazute si a cresterii competitiei din partea companiilor ca Microsoft, care a lansat recent o noua versiune a player-ului de muzica Zune HD.

iPod este in continuare player-ul dominant de muzica digitala, cu o cota de piata de aproape 74% acesta fiind eclipsat de vanzarea rapida a iPhone, potrivit Apple. In trimestrul al patrulea incheiat la 27 iunie, vanzarile de iPod-uri au scazut cu 7%, iar veniturile cu 11%, la 1,49 miliarde dolari.

Apple a scazut pretul pentru iPod Touch, care este un iPhone fara functii de telefon mobil, la 199 dolari fata de 229 dolari. Noul iPod Nano, are un pret de pornire de la 149 dolari si printre noile functii se numara un receiver FM si o camera video incorporata.

O revizuire a liniei de iPod-uri era asteptata avand in vedere vanzarile in scadere ale modelelor existente si intarirea competitiei.

De asemenea, Apple a mai lansat o noua versiune a soft-ului si magazinului online iTunes. Printre noile functii numarandu-se abilitatea de a raspandi muzica si alt continut digital intre mai multe computere de la o singura sursa si functia iTunes LP, care contine versuri si clipuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri