Producatorul american de telefoane Motorola a lansat primul telefon cu sistem de operare Android dezvoltat de Google, in incercarea de a aduce un terminal atractiv care sa revigoreze performantele financiare, scrie Wall Street Journal.

Motorola a anuntat ca telefonul Cliq, care dispune de un ecran tactil si de o tastatura glisanta, va integra un soft care va aduna informatiile de contact de la diferite retele sociale si conturi de email. Compania nu a oferit detalii legate de pret.

La inceputul acestui an, oficialii companiei au a reununtat la mai multe instrumente si au oprit dezvoltarea de smartphone-uri cu sistem de oparare Windows Mobile pentru a se concentra in adoptarea platformei Google.

Sanjay Jha, directorul executiv al Motorola, a anuntat ca noul Cliq ar putea deveni un telefon cu o importanta majora pentru companie.

"Este primul pas intr-o calatorie lunga", a declarat executivul, adaugand ca Motorola va lansa un al doilea telefon cu sistem de operare Android in urmatoarele saptamani.

O functie cheie a terminalului Cliq este softul de retea sociala numit "Motoblur", care sincronizeaza contactele de telefon, email-urile, postarile si fotografiile utilizatorului din mai multe servicii de retea sociala si mesagerie, cum ar fi Facebook, Twitter, MySpace si Gmail.

Motorola trebuie sa gaseasca un succesor pentru Razr, care in urma cu opt ani a fost o lovitura in piata si care a provocat in industrie tendinta telefoanelor foarte subtiri. Compania nu a reusit sa tina pasul cu noile tendinte din industrie din cauza faptului ca Motorola a pierdut a doua pozitie in topul producatorilor de telefone si a postat pierderi trimestriale.

Potrivit Strategy Analytics, cota de piata a Motorola din trimestrul al doilea a scazut la 5,4% fata de 9,5% cat era in urma cu un an, dupa ce volumul telefoanelor vandute s-a injumatatit.

Pentru Google, telefoanele Motorola fac parte din valul de noi terminale cu sistem de operare Android care vor fi vandute de la sfarsitul acestui an, oferind gigantului in cautari online o sansa de a-si mari cota in piata dominata de iPhone si BlackBerry.

Compania a anuntat recent ca se asteapta sa aiba cel putin 18 telefoane cu sistem de operare Android pana la sfarsitul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si