Acestia au hotarat in sedinta din 10 septembrie ca firma Cometex in care Altex detine aproximativ 96,87% din actiuni sa cumpere actiuni emise de Alba Iulia Comercial Gallery SRL si sa vinda mai multe terenuri, pe care le detine, urmand sa-si mute sediul in sectorul 1 din Bucuresti.

“Vorbim de dezvoltarea unor proiecte care nu sunt finalizate si nu sunt clare inca”, a explicat, pentru Wall Street, Dan Ostahie, patronul Altex refuzul de a comenta motivele acestor decizii.

Actionarii Altex au aprobat la finalul lunii aprilie fuziunea de principiu cu firma Cometex Suceava (COXE), situatie in care actiunile firmei ar fi fost retrase de la tranzactionare, de pe piata Rasdaq.

Anul trecut, compania preluata de Altex in mai 2005, a inregistrat afaceri de 4,1 milioane de euro fata de 21,3 milioane de euro in 2007 si un profit net de aproximativ 1,3 milioane de euro fata de 6 milioane de euro in urma cu doi ani.

Altex, cea mai mare retea locala de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C a rulat in 2008 afaceri de 344 milioane de euro, mai mari cu 8,5% fata de 2007, in timp ce in primul semestru al acestui an a inregistrat vanzari de 83 de milioane de euro, in scadere cu 50% fata de anul trecut.