Avaya Inc, unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente de telefonie pentru clientii corporate, va cumpara compania de echipamente de telefonie Nortel Networks Corp pentru aproximativ 915 de milioane de dolari, dintre care 15 milioane reprezinta suma alocata unui program de retentie al angajatilor, scrie cotidianul Wall Street Journal

Tranzactia va permite Avaya sa devina un competitor mai puternic al Cisco Systems Inc, liderul mondial in productia de echipamente de retea.

Totodata, in SUA, cota de piata a Avaya va creste de la 17-18% in acest moment, la aproximativ 27%, surclasand astfel Cisco care are o cota de 21%, potrivit companiei de consultanta Frost & Sullivan.

Prin aceasta achizitie Avaya va avea acces la baza de clienti corporate a Nortel, care numara aproximativ 80 dintre cele 100 de companii prezente in Fortune 100, topul celor mai importante firme din SUA. De asemenea, Avaya si isi va putea mari capacitatea de distributie Avaya prin reteaua de reselleri ai Nortel

Nortel, care in trecut a fost cel mai important producator de telecomunicatii din America de Nord, a intrat in luna ianuarie sub protectia legii falimentului in Canada si Statele Unite, invocand criza economica ce a ingreunat revenirea companiei inceputa in 2005.

Situatia financiara a companiei a inceput sa se inrautateasca acum zece ani, dar criza globala a creditelor a accelerat acest proces.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
HP, cea mai mare achizitie din 2011 incoace: 2,7 miliarde de dolari