Microsoft, Ericsson, IBM, Adobe, Alcatel-Lucent si BitDefender sunt printre cei mai cautati angajatori in domeniul IT, potrivit unui studiu realizat de BitDefender, producator autohton de solutii de securitate IT la nivel mondial si cel mai important jucator pe piata locala.
Conform studiului efectuat intre 29 iulie si 26 august, 31% dintre cei 928 de respondenti isi cauta un loc de munca, iar 13,7% dintre acestia vor o slujba in domeniul IT/software, urmat de domenii non-IT precum vanzari si contabilitate.

In privinta mijloacelor de informare despre un posibil loc de munca jumatate dintre respondenti acceseaza site-urile companiilor, 17% apeleaza la prieteni si familie, 10% citesc forumuri si bloguri, 13,2 % participa la targuri de joburi, iar 3,2% aplica pe site-uri de recrutare.

Printre cei mai importanti factori in alegerea unei slujbe se numara beneficiile salariale, oportunitatile de dezvoltare profesionale, orarul de munca flexibil, contributia la un proiect important si lucru intr-un mediu tanar si dinamic.

Pe de alta parte, respondentii au considerat ca fiind aproape un dezavantaj lucrul intr-o companie multinationala.

Producatorul local de solutii de securitate informatica BitDefender anunta la inceputului anului ca vizeaza marirea echipei cu 5-10%.




Studiul desfasurat in Romania in perioada 29 iulie - 26 august a vizat 928 de respondenti, dintre care 52,7% femei si 47,5% barbati, cu varste intre: 16-25 ani - 58.7%; 26-35 ani - 25.8%; 36-45 ani - 10%.

Studiul a fost efectuat la nivel national, majoritatea respondentilor provenind din Bucuresti - 25.8%, Constanta - 5.2 %, Galati - 4.5 % si Cluj - 4%.

Un IT manager castiga lunar mai mult de patru salarii medii nete nationale





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri