Cel mai mare producator de cipuri, Intel, a anuntat o reorganizare importanta axata in special pe principala abilitate a companiei de a dezvolta si fabrica microprocesoare, scrie MarketWatch.

De asemenea, compania a anuntat plecarea executivului Pat Gelsinger, un veteran in cadrul diviziei digitale a Intel, care a jucat un rol cheie in cercetarea si in initiativele de dezvoltare ale companiei. Gelsinger va ocupa functia de presedinte si director operational al produselor de infrastructura a informatiilor din cadrul companiei de stocare a datelor EMC.

De asemenea, Intel a anuntat ca avocatul general Bruce Sewell a parasit compania, o schimbare pe care analistii au declarat ca pune in dificultate producatorul de cipuri avand in vedere actiunile legale ale acestuia.

Intel isi consolideaza diviziile de business ale principalelor produse, de la computere personale la servere si tehnologii de mobilitate, intr-o noua divizie numita grupul de arhitectura al Intel, care va fi condus de Sean Maloney si Dadi Perlmutter.

O alta divizie, grupul de tehnologie si fabricare, se va axa pe operatiunile de fabricare ale companiei si va fi condusa de Andy Bryant, directorul administrativ al Intel. In acelasi timp, Tom Kilroy va fi noul executiv al diviziei de marketing si vanzari a Intel, a anuntat compania.

"Este o reorganizare importanta si fiecare departament este afectat", a declarat analistul Roger Kay, din partea Endpoint Tehnologies Associates. "Schimbarea rationalizeaza functiile si pune persoanele potrivite in locul acestora", a adaugat analistul.

El a declarat ca aceasta reorganizare inseamna o schimbare a atributiilor directorului executiv Paul Otellini. "Aceasta mutare il indeparteaza pe Otellini de operatiuni si il pozitioneaza mai mult in gestionarea strategiei si activitatilor externe", a adaugat Roger Kay.

In comunicatul de presa, Intel a anuntat ca Otellini "va dedica o mare parte din timpul sau strategiei corporatiei si indeplinirii initiativelor de crestere a companiei".

Plecarea lui Sewell, care a fost avocatul ce a condus departamentul de probleme legale al companiei, a ridicat anumite intrebari printre analisti.

Analistul Nathan Brookwood din partea companiei Insight64 a declarat ca dezvoltarea a fost dificila in umbra actiunilor legale ale Intel, in special a celor legate de procesele antitrust in competitia sa cu Advanced Micro Devices. "Intel are o multime de diferite actiuni legale in desfasurare, iar Bruce se ocupa de acestea", a declarat Brookwood.

Schimbarile companiei vin intr-o perioada in care Intel si alti producatori de cipuri se lupta pentru revenirea din una dintre cele mai grave declinuri din industria semiconductorilor. Ca semn al imbunatatirii cererii, Intel a marit recent tinta de ventiuri din trimestrul al treilea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri