Cea mai mare retea sociala online, Facebook, a anuntat ca a inregistrat venituri mai mari decat cheltuielile si, de asemenea, a anuntat ca a depasit cota de 300 de milioane de utilizatori, in crestere de la 150 milioane, cat erau in urma cu noua luni, scrie Los Angeles Times.

Anuntul Facebook marcheaza obtinerea veniturilor pozitive pentru prima data de la lansarea acesteia in urma cu sase ani. Site-ul a ajuns la 150 de milioane utilizatori in doar cinci ani, cu una dintre cele mai rapide rate de crestere. Facebook si-a accelerat viteza in acest an ajungand la 300 milioane utilizatori fata de 150 milioane in urma cu doar noua luni.

Propulsata de aceasta crestere, Facebook a impulsionat rezultate financiare pozitive inainte de 2010, cand se astepta sa atinga aceasta tinta. "Este important pentru noi deoarece pregateste Facebook sa devina un serviciu puternic si independent pe termen lung", a declarat directorul executiv Mark Zuckerberg.

Facebook, care a primit finantari de aproape 600 milioane dolari, produce venituri din publicitate, care include si un sistem de licitatii in care publicitarii pot plati pentru a identifica produsele si servicile dupa diferite functii demografice. Compania nu a prezentat un raport al veniturilor.

In luna august, compania a anuntat ca a inceput un proiect ce se va intinde pe un an pentru a clarifica si a intari controalele de securitate dupa ce o agentie guvernamentala canadiana a criticat politicile site-ului.

Insa cresterea rapida a Facebook evidentiaza clar apelul general al utilizatorilor din intreaga lume. Compania a anuntat ca cea mai mare crestere demografica este reprezentata de oameni cu varste mai mari de 35 de ani, iar in Statele Unite cei aproape 90 de milioane de vizitatori lunari au facut-o a patra cea mai vizitata proprietate web, potrivit comScore.

Compania, care acum are aproape 1.000 de angajati, a fost evaluata la 10 miliarde dolari intr-o tranzactie, in care compania rusa de investitii Digital Sky Technologies a cumparat actiuni Facebook in valoare de 200 milioane dolari.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Saturatie pe retele sociale? Platformele majore inregistreaza scaderi