Gigantul informatic chinez Lenovo a prezentat, miercuri, varianta proprie de smartphone, intitulata OPhone, realizata in colaborare cu China Mobile, ce urmareste sa rivalizeze cu modelul iPhone al Apple, potrivit AFP.

"Speram ca OPhone sa ajunga sa detina cel putin jumatate din piata chineza pe partea de smartphone (telefoane mobile multimedia) in trei pana la cinci ani", a spus presedintele Institutului de cercetare al China Mobile, Huang Xiaoqing, in timpul unei ceremonii la Beijing.

OPhone va functiona cu un sistem de exploatare dezvoltat de China Mobile, care are aproape 498 milioane de abonati, si se va baza pe standardul chinez de generatia a treia TD-SCDMA, potrivit NewsIn.

Presedintele Lenovo Mobile, Lu Yan, a explicat ca fiecare telefon va avea un cost de productie de peste 200 dolari (137 euro), dar pretul de vanzare cu amanuntul va varia in functie de abonamentul detinut la China Mobile.

Lenovo spera sa inceapa vanzarile OPhone de luna viitoare pe piata cea mai importanta din lume pentru telefonia mobila, ce are peste 700 milioane de abonati.China Unicom, care dispune de 141 milioane de abonati, a anuntat luna trecuta ca a incheiat un acord pe mai multi ani pentru comercializarea iPhone al Apple din ultimul trimestru al acestui an.

Saptamana trecuta, presedintele China Mobile, Wang Jianzhou, citat de Dow Jones Newswires, afirma ca este inca in negocieri cu Apple pentru comercializarea iPhone, subliniind ca acordul companiei americane cu China Unicom nu este exclusiv. Totusi, unul dintre principalele obstacole pe care Apple le va avea de depasit pentru a vinde in China tine de modificarea iPhone pentru a-l adapta standardului chinez TD-SCDMA.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lenovo aduce flagshipul Legion Y740 in Romania