Oracle, cel mai important producator de software de business la nivel mondial, a raportat pentru primul trimestru fiscal al acestui an, venituri mai mici cu 5% la 5,1 miliarde de dolari, in timp ce profitul net a crescut cu 4% la un miliard de dolari, informeaza compania.
Scaderea economiei, reticenta companiilor de a investi in IT si valoarea dolarului au afectat veniturile producatorului, insa managerii Oracle spun ca in ciuda acestor factori negativi, au reusit sa creasca marginea de profit.

“Imbunatatind substantial marginea de profit, putem creste castigurile din acest trimestru, chiar daca pana acum veniturile au scazut usor” a declarat Safra Catz (foto), presedintele Oracle.

Reprezentantii companiei se asteapta ca in cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2009-2010 veniturile sa creasca cu aproximativ 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primul trimestru al acestui an, care s-a terminat la 31 august, veniturile companiei din vanzarea de licente a scazut cu 22%, in timp ce cele din consultanta au scazut cu 23%

Analistii spune ca perioada verii este cea mai slaba pentru Oracle, cea mai buna fiind catre finalul anului fiscal, in luna mai, scrie cotidianul The Wall Street Journal.

"Aceasta perioada este probabil cea tipica pentru scaderi la Oracle” a explicat Mark Murphy, analist al bancii de investitii americane Piper Jaffray & Co.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri