Scaderea economiei, reticenta companiilor de a investi in IT si valoarea dolarului au afectat veniturile producatorului, insa managerii Oracle spun ca in ciuda acestor factori negativi, au reusit sa creasca marginea de profit.

“Imbunatatind substantial marginea de profit, putem creste castigurile din acest trimestru, chiar daca pana acum veniturile au scazut usor” a declarat Safra Catz (foto), presedintele Oracle.

Reprezentantii companiei se asteapta ca in cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2009-2010 veniturile sa creasca cu aproximativ 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primul trimestru al acestui an, care s-a terminat la 31 august, veniturile companiei din vanzarea de licente a scazut cu 22%, in timp ce cele din consultanta au scazut cu 23%

Analistii spune ca perioada verii este cea mai slaba pentru Oracle, cea mai buna fiind catre finalul anului fiscal, in luna mai, scrie cotidianul The Wall Street Journal.

"Aceasta perioada este probabil cea tipica pentru scaderi la Oracle” a explicat Mark Murphy, analist al bancii de investitii americane Piper Jaffray & Co.