Eastman Kodak, producator de aparatura foto si imprimante, precum si furnizor de servicii de printare, a anuntat ca se asteapta la o marire a capitalului cu mai mult de 700 milioane dolari, in urma unei finantari din partea grupului de investitii Kohlberg Kravis Roberts (KKR), scrie editia online a Times.

Grupul de investitii KKR a anuntat ca va achizitiona titluri in valoare de 400 milioane dolari cu data scadenta in 2017. De asemenea, Kodak planuieste sa ofere actiuni convertibile cu data scadenta in 2017 intr-un plasament privat.

Eastman Kodak Co a anuntat recent pierderi si venituri dezamagitoare in al doilea trimestru, in contextul in care cererea slaba a afectat afacerile cu aparatura fotografica digitala si cu film, insa estimeaza ca rezultatele se vor imbunatati in a doua jumatate a anului.

Kodak, care in 1888 a creat prima camera dedicata fotografilor amatori, a traversat un program de restucturare scump pentru a se transforma intr-un furnizor de camere digitale. Compania a petrecut multi ani incercand sa isi mute accentul de la camerele traditionale catre sisteme de printare digitale si cerneala fotografica de calitate inalta.

Jumatate din forta sa de munca a fost disponibilizata, compania avand in prezent doar 26.900 de angajati. In ianuare, a anuntat ca va face disponibilizari ce vor cuprinde intre 3.500 si 4.500 de angajati, in crestere fata de cat estimase la sfarsitul anului ca va disponibiliza 1.500 de angajati. De asemenea, a anuntat ca mai mult de 4.500 de angajati vor fi concediati in acest an dupa ce recesiunea a afectat vanzarile de camere digitale si alte produse dedicate fotografiei.

KKR a anuntat ca investitia reflecta increderea in strategia Kodak. Compania specializata in produse de fotografie a mai anuntat ca va emite garantii pentru care KKR va achizitiona 53 milioane de actiuni ordinare.

In functie de suma capitalului, Kodak va creste numarul de garantii pe care le va converti, iar KKR ar putea detine intre 13 si 17% din companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si