Institutul National de Statistica (INS) va atribui pe 1 octombrie un contract pentru realizarea unui portal web de preluare online a datelor statistice, a carui valoare fara TVA a fost estimata la 21,24 milioane lei, potrivit anuntului de participare de pe sistemul electronic de achizitii publice.

Contractul se va derula intre 2 noiembrie 2009 si 5 octombrie 2010, iar INS anunta ca accepta si livrari partiale, astfel incat sa nu influenteze realizarea proiectului pana la termenul stabilit, informeaza NewsIn.

Potrivit anuntului, contractul vizeaza o aplicatie tip portal web de colectare a datelor statistice, echipamente, infrastructura si licente pentru produsele necesare rularii in conditii optime a aplicatiei, echipamente si licente pentru produsele necesare monitorizarii infrastructurii, instruire pentru utilizatorii si administratorii solutiei informatice, mentenanta proiectului pe perioada garantiei, informare si publicitate a proiectului, precum si management de proiect.

INS va organiza licitatie restransa accelerata, motivand "natura exceptionala a situatiei economice actuale si clauzele contractului de finantare".

Astfel, la licitatie vor fi acceptate cinci firme, a caror cifra de afaceri sa fi fost de minimum 10 milioane euro, iar lichiditatea globala in anul fiscal incheiat sa fi fost de minimum 100%. De asemenea, e nevoie de existenta a opt experti si de niveluri specifice minime ale capacitatii tehnice.
Garantia de participare este de 250.000 lei pentru etapa a II-a a procedurii (depunerea ofertelor) si garantia de buna executie este de 5% din pretul contractului, exclusiv TVA.

Serviciile vor fi achitate din fonduri structurale, se mai precizeaza in anunt.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Rata anuala a inflatiei in ianuarie 2019: ce scumpiri s-au inregistrat