Amazon nu a oferit detalii legate de pret, dar Paul Ryder, vicepresedintele diviziei de electronice pentru consum, a declarat ca produsele vor costa "mult mai putin" decat articolele similare existente pe site.

Amazon comercializeaza deja cititorul de carti electronice Kindle, alaturi de o varietate de produse sub marci private. De exemplu, compania vinde o linie de mobilier pentru exterior numit Strathwood si produse pentru casa si gradina, care se numesc Pinzon.

Ryder a declarat ca spera ca utilizatorii sa il asocieze cu produse de inalta calitate si ieftine.

Desi produsele sub marca proprie ajuta retailerii sa reduca din costuri, analistii considera ca aceste produse nu vor contribui semnificativ la profiturile companiei. Retailerii si-au extins gama de produse, oferindu-le cumparatorilor o optiune de pret in locul produselor aflate deja sub un brand.

Analistii considera ca produsele lansate sub marca privata nu vor contribui pe termen lung la profiturile companiei.

Din comunicatul de presa nu a reiesit clar daca Amazon va dezvolta sub noul nume mai multe instrumente cum ar fi Kindle. AmazonBasics este deja disponibil in Statele Unite si in urmatoarele luni va fi introdus pe site-urile internationale ale companiei.