Dell isi extinde serviciile IT printr-o achizitie de 3,9 mld. dolari

Dell, al doilea producator mondial de PC-uri, a acceptat preluarea Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari, reprezentand cea mai mare achizitie din istoria companiei, prin intermediul careia va concura cu IBM si Hewlett-Packard in domeniul serviciilor IT, scrie Bloomberg.
Michael Dell, directorul executiv al producatorului de computere, se axeaza astfel pe serviciile IT dupa ce consumatorii si companiile au redus achizitiile de PC-uri pentru a compensa cu declinul economic.

Unitatile impresionante de servicii ale IBM si Hewlett-Packard au rezistat recesiunii mai bine decat Dell, ale carei vanzari au scazut in ultimul trimestru cu 22%. Noua divizie de servicii ar putea avea vanzari anuale de aproximativ opt miliarde dolari.

Odata ce tranzactia va fi incheiata, Perot Systems, va deveni divizia de servicii a Dell. Pretul de achizitie este mai mult decat dublu fata de cel platit de Dell in urma cu un an pentru compania EqualLogic, care pana in prezent era cea mai mare achizitie a producatorului de computere.

Achizitia companiei Perot, fondata de miliardarul american Ross Perot, se aseamana cu preluarea Electronic Data Systems de catre Hewlett-Packard pentru 13,2 miliarde dolari.

Preluarea EDS, al doilea furnizor de servicii pentru computere dupa IMB, a ajutat Hewlett-Packard sa isi mareasca veniturile provenite din servicii cu 93%, in ultimul trimestru.

Dell s-a bazat pe reducerile de costuri pentru a sustine profitabilitatea in timpul recesiunii. Compania care vizeaza sa salveze patru miliarde dolari pe an, si-a redus productia cu 40%. Totusi, profitul a scazut cu 23% in ultimul trimestru.

Perot, care vinde servicii catre diferite industrii, a raportat o scadere a vanzarilor cu 11% si o crestere de 3% a profitului in ultimul trimestru. Compania se asteapta sa beneficieze de pe urma planurilor guvernului american pentru inregistrarile medicale electronice, a declarat directorul executiv al Perot, Peter Altabef.

Achizitia Perot va avea nevoie de aprobarea guvernului si va trebui sa satisfaca alte conditii, a anuntat Dell. Producatorul de PC-uri se asteapta sa incheie achizitia in trimestrul finaciar ce se va incheia in ianuarie. De asemenea, presedintele Perot, Ross Perot ar putea deveni membru al consiliului director din cadrul Dell.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri