Producatorul american de software Microsoft va permite actionarilor sai sa voteze salariile membrilor din boardul director, desi aceste voturi nu vor fi obligatorii, scrie BBC News.

Compania americana a anuntat ca actionarii vor putea sa voteze in legatura cu aceasta problema o data la trei ani, incepand cu Adunarea Generala din acest an.

Mutarea Microsoft vine dupa ce autoritatile de reglementare din Statele Unite au marit presiunea asupra companiilor de a reduce salariile excesive ale directorilor.

Microsoft a declarat ca, desi directorul nu va fi obligat de votul unui actionar, daca a fost un apel negativ, acesta s-ar putea consulta direct cu actionarii pentru a intelege mai bine ingrijorarile care au influentat votul.

In timp ce politicienii americani adreseaza aceste masuri sectorului bancar, ingrijorarile privind salariile excesive s-a raspandit si catre firme din alte sectoare ale economiei.

"Dat fiind interesul in salariul executivilor, credem ca trebuie sa incurajam dialogul cu actionarii nostri in abordarea compensatiilor noastre", a declarat Brad Smith, membru al consiliului general al Microsoft.

Microsoft nu este o companie cunoscuta pentru salariile foarte mari, insa executivii sai au devenit milionari prin detinerea de actiuni la companie. In timp ce salariul directorului executiv Steve Ballmer este de 665.833 dolari, acesta detine actiuni Microsoft in valoare de aproximativ 10 miliarde dolari.

Mai citeste si: Salariul CEO-ului de la Microsoft a urcat cu doar 4% in acest an


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si