George Lemnaru (27 de ani), cel care a fondat jocul de strategie politica, economica si militara eRepublik, a fost numit directorul operational al eRepublik Labs, compania care dezvolta platforma online, ca urmare a finantarii de doua milioane de euro din iunie a fondului de investitii AGF Private Equity, informeaza compania.

De asemenea, echipa companiei a crescut cu 19 persoane, in acest moment ajungand la peste 40 de angajati, iar Silviu Lucian Vacaroiu, angajat al eRepublik din februarie 2008 a fost numit directorul tehnic al companiei.

“Decizia de a prelua functia de director operational al eRepublik a venit foarte natural. Pe langa activitatea de CTO (n.red: director tehnic), eu coordonam si activitatea biroului din Bucuresti si indeplineam deja sarcinile unui director operational. In plus, preluarea functiei de director tehnic de catre Lucian Vacaroiu imi va permite sa ma pot concentra asupra echipei, sa am o mai buna viziune de ansamblu si sa imi folosesc experienta acumulata in aceasta perioada pentru a sprijini restul echipei”, a declarat pentru Wall Street George Lemnaru, cofondatorul jocului lansat in octombrie 2007 si care in acest moment are mai mult de 120.000 de utilizatori din peste 60 de tari.

Printre noii angajati ai echipei se numara si designerul de origine britanica Carsten Kisslat, care a preluat din luna iulie functia de Lead Game Designer.

“In urmatoarea perioada ma voi concentra alaturi de ceilalti colegi din eRepublik pe implementarea noului modul economic si a celui militar, astfel incat anul viitor experienta cetatenilor eRepublik sa fie mult imbunatatita. Toate aceste transformari necesita foarte mult efort, iar pentru a le realiza aveam nevoie de o echipa mai mare decat cea pe care o aveam la inceputul anului”, a adaugat Lemnaru.

El a mai precizat ca suma de doua milioane de euro investita de AGF Private Equity va fi folosita in dezvoltarea jocului evaluat la cinci milioane de euro si pe care Lemnaru il considera ca fiind in acest moment la doar 25% din potential.

Jocul fondat cu aproximativ 200.000 de euro in 2007 de Lemnaru si Alexis Bonte, directorul executiv al Republik Labs si cel care detine si 51% din platforma Trilulilu a atras din vara anului trecut pana acum finantari de aproximativ 2,55 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lemnaru, Green Horse Games: 1,7 milioane din jocuri online