Constantinescu, care a fost directorul general al Cisco timp de cinci ani pana in iulie 2009, a preluat conducerea Frontal Communication de la Sebastian Banica, cel care a devenit directorul executiv al companiei in noiembrie 2008, odata cu incheierea parteneriatului dintre Frontal Communication si Omnilogic, Banica ocupand inainte functia de senior sales director al Omnilogic.

”Primele discutiile de a prelua conducerea unei companii romanesti au avut loc de ceva vreme, dar practic negocierile au inceput din iulie, de cand am plecat de la Cisco. Eu mi-am dorit sa fiu managerul unei companii locale inca de acum doi - trei ani, dar la acel moment nu era posibil. Ma angajasem la Cisco pentru anumite lucruri pe care nu am reusisem sa le livrez pana atunci si am simtit nevoia sa duc mandatul la bun sfarsit”, a declarat pentru Wall-Street, Bogdan Constantinescu.

El a acceptat sa conduca o companie locala cu afaceri de 13,8 milioane de euro in 2008 si care isi bazeaza 80% din business pe parteneriatele cu Cisco.

"N-avem nici o indoiala ca experienta va reusi sa conduca spre succes compania Frontal Communication, in ciuda mediului actual de business dominat de schimbari economice, tehnologice si sociale majore si cu un grad ridicat de risc si incertitudine", a declarat Erik Graf, presedintele Consiliului de Administratie.

Printre prioritatile noului manager se numara consolidarea pozitiei pe piata a companiei, extinderea portofoliului de solutii si servicii, dar si pe noi piete.

„Speram ca finalul anului sa ne prinda in una dintre aceste noi tari, dar planurile nu pot fi facute inca publice”, a adaugat noul director al Frontal Communication.

Bogdan Constantinescu are 43 de ani si este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, departamentul de Electronica Aplicata din cadrul Facultatii de Electronica si Comunicatii.

A inceput sa lucreaze in industria IT&C locala in 1992, pana acum ocupand functii de conducere la IBM, Microsoft si Cisco Systems Romania.

Citeste si Frontal Communication: Sectorul public ar trebuie sa fie 50% din afacerile unei companii din IT