Lansarea Courier ar putea readuce in prim-plan rivalitatea Microsoft cu Apple, care se zvoneste ca lucreaza la dezvoltarea unui computer cu ecran tactil de mici dimensiuni.

Instrumentul Apple, numit MacBook touch, va semana cu un iPod touch, dar de dimensiuni mai mari, ar putea avea un ecran tactil de 10 inci, si poate fi folosit ca o consola de jocuri si ca un instrument media, ce poate emite continut si servicii in acelasi fel in care o poate face Apple TV.

Potrivit site-ului de specialitate Gizmodo, Courier dispune de doua ecrane tactile si sunt construite pentru a scrie si a desena cu degetele sau cu un ajutorul unui stylus.

Gizmodo a anuntat ca instrumentul dispune de o camera video si ar putea fi capabil de incarcare wireless folosind o tehnologie asemanatoare cu cea a incarcatorului Touchstone Palm Pre.

Gizmodo pretinde ca proiectul a fost tinut in secret, cu un numar restrans de ingineri si executivi care stiau de existenta acestuia. Echipa de dezvoltare este condusa de J. Allard, executiv al diviziei de divertisment si instrumente cu o vasta experienta tehnica si o reputatie pentru dezvoltarea de produse ce ofera o experienta inedita utilizatorilor.

Cnet, un alt site specializat in stiri din industria IT, a anuntat ca instrumentul Courier este unul dintre prototipurile pe care echipa lui Allard le-a dezvoltat intr-o locatie separata, departe de sediul principal al Microsoft din orasul Redmond, in speranta ca va tine secret acest proiect.

Gizmodo mai scrie ca experienta utilizatorului Courier este aproape opusa fata de cea pe care o asteptau consumatorii de la Apple Tablet. "Este complex, are doua ecrane, are o interfata diferita, dominata de functia tactila in care se foloseste un stylus si are multiple aplicatii si functii de grafica", anunta site-ul.