Google, compania ce detine cel mai mare motor de cautare din lume, se pregateste din nou de achizitii, pentru care a bugetat 19 miliarde de dolari, a declarat directorul executiv Eric Schmidt, citat de Bloomberg.

"Achizitiile au revenit in centrul atentiei noastre, la fel ca inaintea crizei financiare", a declarat Schmidt, in cadrul unui eveniment din Pittsburgh, Statele Unite.

In acest moment, Google are mai mult de 19 miliarde dolari in numerar pentru achizitii pe termen scurt.

Declaratiile lui Schmidt sugereaza ca afacerile Google s-au imbunatatit, oferind companiei increderea in achizitii, este de parere Jeff Lindsay, analist Sanford C. Bernstein.

Google, cel mai popular motor de cautare, s-a bazat doar pe achizitii mici dupa ce a cumparat DoubleClick pentru 3,2 miliarde dolari in 2008 si YouTube pentru 1,65 miliarde dolari in 2006.

"Este un semn clar ca Google dispune de rezerve de bani impresionante", a declarat Lindsay. "In economia actuala toti jucatorii din Internet, printre care si Google, si-au redus cheltuielile pentru a dispune de rezerve financiare", a adaugat acesta.

In mod obisnuit, Google cumpara intre 10 si 12 companii pe an, a declarat Lindsay. Compania a achizitionat rivali mai mici, de genul startup-urilor, pentru a-si accelera dezvoltarea de tehnologie.

In aceasta luna, Google a cumparat ReCaptcha, o companie ce ajuta la prevenirea fraudelor online, fara a anunta pretul. In august a achizitionat compania de tehnologie video On2 Technologies pentru 106,5 milioane dolari.

De asemenea, Schmidt a reiterat opinia sa legata de faptul ca recesiunea globala s-a incheiat, anuntand o imbunatatire a acesteia atat in Statele Unite cat si inafara acestora.

"Este clar ca ceea ce a fost mai rau e in urma noastra", a declarat Schmidt.

"Vedem la Google o imbunatatire si mai important e ca nu vedem aceasta tendinta doar in Statele Unite", a declarat executivul.

"Dupa estimarile mele am putea incheia o achizitie pe luna, iar aceasta ar tine locul angajarilor. Ar putea avea loc preluari importante, dar acestea sunt cu adevarat imprevizibile", a declarat Schmidt.

Google ar putea cumpara furnizori de tehnologii wireless sau companii dezvoltatoare de tehnologii cloud pentru a suplimenta linia sa de produse, a declarat Jim Friedland, analist Cowen & Co.

De asemenea, Schmidt a declarat ca Google "va face presiuni" asupra acordului cu editorii si grupurile de autori in legatura cu proiectul de scanare al cartilor, care va face milioane de carti disponibile online. Editorii au anuntat recent ca lucreaza cu Google pentru a modifica acordul in valoare de 125 milioane dolari ca urmare a criticilor primite din partea Departamentului American de Justitie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri