Operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone a lansat o suita de servicii online pentru telefoane mobile si PC-uri, in incercarea de a "musca" o felie din piata dominata de Apple, Google si Nokia, scrie BBC News.

Programul numit Vodafone 360 uneste contactele consumatorilor cu informatiile inscrise pe site-uri ca Facebook. Acest serviciu inlocuieste oferta web a companiei, numita Vodafone Live.

Platforma va fi lansata initial in opt tari europene si este optimizata pentru doua noi telefoane produse de Samsung. Alte patru noi telefoane lansate de Nokia vor dispune de o versiune a serviciului.

"Aceasta initiativa inseamna ca Vodafone se implica in evolutia telefoanelor", a declarat Ian Fogg, analist Forrester Research. El a declarat ca utilizatorii de telefoane Vodafone vor dispune de o versiune "full" a noului serviciu, in timp ce altii vor avea o versiune modificata.

Analistul a declarat "ca principala functie a serviciului a fost agenda, care pune la un loc contacte din programe ca Google Talk, Windows Live Messenger si Facebook". "Aceasta unificare face mai usoara comunicarea prin intermediul Internetului", a declarat Fogg.

El a mai declarat ca este similar cu produsele unor companii ca Apple, Motorola, Palm si HTC, care au construit o retea sociala prin telefonul mobil. Lansarea platformei reflecta o crestere a comunicarii prin Internet.

El a declarat ca decizia de a permite functionarea serviciului din orice retea a fost "o miscare inteligenta" a Vodafone, prin permiterea abonatilor sa foloseasca serviciul chiar daca si-au schimbat operatorul telefonic.

Serviciul va permite utilizatorilor sa acceseze mai mult de 1.000 de aplicatii, care pot fi accesate si de pe PC.

Aplicatiile au devenit principalul suport pentru smartphone-uri, dupa ce Apple a lansat magazinul sau de functii pentru iPhone, ce ofera 65.000 de aplicatii create de o treime dintre utilizatori. De la lansare, functiile au fost descarcate de mai mult de trei miliarde de ori.

De asemenea, Google a lansat un magazin de aplicatii pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare Android, dar si Nokia si Blackberry au facut acest demers. Este de asteptat ca si Microsoft sa lanseze un serviciu similar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri