Intr-un comunicat de presa, Orange a anuntat ca a acceptat un acord cu producatorul american de computere pentru inceperea vanzarii iPhone in Marea Britanie.

"Divizia Orange din Marea Britanie a incheiat un acord pentru a aduce iPhone 3G si 3GS pentru clinetii Orange la sfarsitul acestui an", a anuntat compania. "Orange, care detine cea mai mare retea 3G si are cei mai multi abonati din Marea Britanie in urma fuziunii cu T-Mobile, va vinde terminalul iPhone prin toate magazinele Orange, site-urile Orange, precum si partenerii companiei din aceasta tara", a anuntat compania.

Operatorul nu a anuntat planurile de tarifare sau datele exacte, dar potentialii cumparatori se pot inregistra deja pe site daca sunt interesati de achizitionarea unui smartphone.

Acordul vine dupa doi ani de exclusivitate a companiei O2 de a furniza servicii pentru iPhone in Marea Britanie. In timp ce miscarea a fost considerata riscanta, in special cand Apple a cerut o felie din veniturile si contractele lunare, acest contract s-a dovedit a fi un succes pentru O2, dupa ce a inregistrat mai mult de 1 milion de abonati iPhone din cele 20 milioane de unitati vandute de Apple in intreaga lume.

Marea Britanie este una dintre putinele tari unde furnizarea iPhone-urilor este limitata la un singur operator. In timp ce situatia este asemanatoare in America, unde gigantul telecom AT&T are drepturi exclusive de vanzare a iPhone, in alte tari telefonul este disponibil din partea mai multor furnizori diferiti sau chiar deblocat.