Siveco Romania, cel mai important producator de software de pe piata locala, si companiile Reggiani din Italia si Artemis din Luxemburg vor asigura servicii de dezvoltare software si mentenanta pentru portalul de cercetare al Uniunii Europene - Cordis intr-un proiect de patru ani in valoare de 7,8 milioane de euro.
Portalul cercetarii europene si dezvoltarii de programe cadru Cordis este cel mai important proiect de servicii IT dezvoltat pana acum de o companie romaneasca pentru Comisia Europeana, peste trei milioane de pagini urmand sa fie accesate si pana la 500.000 de documente sa fie descarcate in fiecare luna.

Portalul va facilita participarea la activitatile de cercetare europene si va urmari imbunatatirea utilizarii rezultatelor cercetarii.

“Primul anunt privind licitatia pentru proiect a fost lansat in luna decembrie a anului trecut, iar initial si-au exprimat intentia de participare 37 de companii pentru ca in final sa depuna oferta 24 de companii”, a declarat pentru Wall Street Anca Crahmaliuc, director de marketing si comunicare al Siveco Romania.

Potrivit lui Crahmaliuc proiectul care dureaza patru ani a inceput pe 8 septembrie, din partea Siveco lucrand experti care acopera 20 de specializari.

"Dezvoltarea afacerilor in spatiul european este un obiectiv important in evolutia companiei noastre, care doreste sa ajunga un lider european in furnizarea de proiecte integrate complexe ", a declarat Stefan Morcov, VicePresedinte Adjunct in cadrul Siveco Romania.

Anul trecut compania a avut afaceri de 65 de milioane de euro, fata de 49,5 milioane de euro in 2007, insa profitul companiei a scazut de la 3,2 milioane de euro in urma cu doi ani la 2,5 milioane de euro in 2008.

Pentru 2009, Irina Socol (foto), directorul general al companiei estima la inceputul anului o crestere cu 10% a cifrei de afaceri la raportarea in dolari, adica de la 90 de milioane de dolari in 2008 la 100 de milioane de dolari in 2009.

Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors) si Siveco Netherlands B.V.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri