Portalul cercetarii europene si dezvoltarii de programe cadru Cordis este cel mai important proiect de servicii IT dezvoltat pana acum de o companie romaneasca pentru Comisia Europeana, peste trei milioane de pagini urmand sa fie accesate si pana la 500.000 de documente sa fie descarcate in fiecare luna.

Portalul va facilita participarea la activitatile de cercetare europene si va urmari imbunatatirea utilizarii rezultatelor cercetarii.

“Primul anunt privind licitatia pentru proiect a fost lansat in luna decembrie a anului trecut, iar initial si-au exprimat intentia de participare 37 de companii pentru ca in final sa depuna oferta 24 de companii”, a declarat pentru Wall Street Anca Crahmaliuc, director de marketing si comunicare al Siveco Romania.

Potrivit lui Crahmaliuc proiectul care dureaza patru ani a inceput pe 8 septembrie, din partea Siveco lucrand experti care acopera 20 de specializari.

"Dezvoltarea afacerilor in spatiul european este un obiectiv important in evolutia companiei noastre, care doreste sa ajunga un lider european in furnizarea de proiecte integrate complexe ", a declarat Stefan Morcov, VicePresedinte Adjunct in cadrul Siveco Romania.

Anul trecut compania a avut afaceri de 65 de milioane de euro, fata de 49,5 milioane de euro in 2007, insa profitul companiei a scazut de la 3,2 milioane de euro in urma cu doi ani la 2,5 milioane de euro in 2008.

Pentru 2009, Irina Socol (foto), directorul general al companiei estima la inceputul anului o crestere cu 10% a cifrei de afaceri la raportarea in dolari, adica de la 90 de milioane de dolari in 2008 la 100 de milioane de dolari in 2009.

Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors) si Siveco Netherlands B.V.