"In pofida crizei economice mondiale, numarul gospodariilor conectate la internet de mare viteza va creste semnificativ. Consumatorii se uita la cheltuieli, dar renuntarea la conexiunile de mare viteza nu reprezinta o prioritate", a precizat analista Amanda Sabia, citata in comunicatul Gartner, preluat si de agentia NewsIn.

In 2008 erau conectate la internet 382 milioane de gospodarii, iar in 2009 numarul lor ar putea creste cu 10,5%, la 422 milioane. Garnter se asteapta ca, in 2013, aproximativ 580 de milioane de gospodarii sa fie conectate la internet de mare viteza, ceea ce reprezinta un avans de 37,4% fata de 2009.

Tarile emergente, in special China, Brazilia si India, vor cunoaste o crestere semnificativa, dar si procentul celor din tarile dezvoltate va fi important.

La sfarsitul lui 2008, 20% dintre tari afisau o rata de conexiune de peste 50%. Coreea de Sud, in care 86% dintre gospodarii au internet, conducea clasamentul, in timp ce Indonezia se afla la coada acestuia, cu numai 1%. Pe locurile doi si trei ale clasamentului se situeaza Olanda si Danemarca, cu cate o rata de conexiune la internet de 80%.