La sfarsitul celui de al treilea trimestru al anului, Pentalog, companie specializata in consultanta IT si dezvoltare software, estimeaza ca va realiza in trimestrul al treilea o crestere organica de aproximativ 40%, superioara mediei sectorului (-6%), dar in scadere.
Cresterea inregistrata este superioara cu 10% previziunilor initiale, in special datorita clientilor Pentalog, o parte dintre acestia intensificand in ultima perioada fluxurile de business.

"Avem insa si doi clienti de mici dimensiuni, care si-au stopat proiectele datorita unor restructurari. Cativa clienti si-au redus activitatea offshore, fara insa a o stopa", spune Monica Jiman (foto), director operational si vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor in cadrul Pentalog High Tech.

In ceea ce priveste activitatea comerciala, trimestrul trei este caracterizat printr-o crestere a solicitarilor comerciale, care vor permite o sensibila imbunatatire a previziunilor pentru ultimul trimestru al anului. Estimarile initiale erau de aproximativ +10%, datorita conditiilor economice nefavorabile. Noile previziuni pentru sfarsitul acestui an se situeaza intre 15 si 20%, adauga Jiman.

"Datorita noilor clienti, cu care au fost semnate contracte in T3, vom putea continua aceasta strategie de crestere. Pentalog isi consolideaza expertiza in domeniul turismului prin semnarea unui contract cu QCNS Planigo, care se alatura clientilor Karavel Promovacances, Data System si NG Travel. In domeniul gestiunii energetice, Pentalog a semnat un prim contract, cu optiuni viitoare de dezvoltare, cu o firma specializata in dezvoltarea produselor si solutiilor de tipul Home Automation. Alaturi de Coronis Groupe Elster este o a doua platforma in acest domeniu", arata directorul operational al companiei.

In domeniul telecomunicatiilor, NordNet a ales Pentalog pentru a fi noul sau prestatar offshore. NordNet devine cea de a treia filiala Orange care lucreaza cu Pentalog. "Daca luam in calcul si echipa LHS - Ericsson, editor de sisteme billing pentru operatorii de telefonie mobila, peste 30 de ingineri programatori Pentalog activeaza zilnic in acest sector de activitate", mentioneaza reprezentanta Pentalog.

In domeniul industrial, centrul de competente Embedded-Wireless al Pentalog numara 75 de ingineri si tehnicieni.

In ceea ce priveste activitatea de consulting, Pentalog si-a extins centrul de expertiza bancara din Bucuresti, datorita noilor colaboratori implicati in proiectele BRD - GSG.

Compania prognozeaza ca anul viitor afacerile sale sa atinga 14 milioane euro, iar in 2013 incasarile sa ajunga la 30 milioane euro prin deschiderea de noi parteneriate si filiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri