"Schimbarea portofoliului de produse pentru utilizatorii individuali a insemnat si lansarea unui nou site cu sectiune dedicata de magazin online, care estimam ca va genera aproximativ 5% din totalul vanzarilor in 2010", spune Teodor Cimpoesu (foto), managing director Kaspersky Lab Romania si Bulgaria.

Kaspersy Lab, unul din principalii dezvoltatori de solutii de securitate IT, si-a reestimat cota pe piata locala, de la 30% la aproximativ 25%.

Site-ul contine informatii complete despre produsele destinate utilizatorilor individuali, cat si business, precum si o sectiune speciala cu rol de educare, in care se regasesc sfaturi privind securizarea computerului personal, a retelei si a mediului de lucru online.

"De asemenea, acordam o atentie speciala segmentului de business prin introducerea sectiunii dedicate www.kaspersky.ro/business_products", adauga Cimpoesu.

Magazinul online foloseste platforma eCommerce dezvoltata de Avangate, divizie a Gecad ePayment International. Totodata, Avangate ofera clientilor Kaspersky.ro suport prin telefon si e-mail pentru probleme legate de comanda si plata, precum si suport online, in timp real, prin Avangate My Account. Sectiunea My Account pune la dispozitia cumparatorilor facilitati precum redescarcarea de licente si facturi, urmarirea comenzilor, gestionarea de plati recurente etc.

In plus, noul site Kaspersky Lab include si sectiunea de Suport reproiectata, pentru a oferi asistenta tehnica online prin accesarea "Personal Cabinet", "Trimite solicitare catre suport" sau "Trimite solicitare catre Virus Lab", cat si ajutor imediat pentru situatiile urgente.

A doua parte a sectiunii Suport, numita "Ajutor imediat", include utilitare speciale pentru dezinfectie si alte probleme, care pot fi descarcate atat de utilizatori, cat si de administratorii de retea.

Piata de securitate IT este estimata la circa 10 milioane euro in 2009 insa, potrivit sefului Kaspersky pentru Romania si Bulgaria, aceasta ar putea fi o prognoza optimista.

Citeste care este parerea fondatorului Kaspersky despre piata pe care o are in Romania