Programul lansat la 1 septembrie si care va dura pana in septembrie 2011 are ca obiectiv imbunatatirea metodelor interactive de predare-invatare.

"Realizarea aplicatiilor de soft educational si implementarea acestora in cadrul orelor de clasa desfasurate vor permite adaptarea proceselor de predare la nevoile individuale si ritmurile proprii de invatare ale elevilor. La nivelul cadrelor didactice, proiectul contribuie la profesionalizarea personalului didactic", a declarat Radu Jugureanu expert implementare proiect Siveco Romania.

Proiectul finantat din fonduri structurale va influenta indirect cei peste trei milioane de elevi la nivel national din invatamantul postuniversitar.

In implementarea proiectului se vor selecta in special cadrele didactice tinere si femeile.

Anul trecut, Siveco a avut afaceri de 65 de milioane de euro, fata de 49,5 milioane de euro in 2007, insa profitul companiei a scazut de la 3,2 milioane de euro in urma cu doi ani la 2,5 milioane de euro in 2008.

Pentru 2009, Irina Socol (foto), directorul general al companiei estima la inceputul anului o crestere cu 10% a cifrei de afaceri la raportarea in dolari, adica de la 90 de milioane de dolari in 2008 la 100 de milioane de dolari in 2009.

Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors) si Siveco Netherlands B.V.