Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea, a acceptat achizitionarea companiei Tandberg cu 17,2 miliarde de coroane norvegiene (2,96 miliarde dolari), pentru a extinde gama de produse folosite in video-conferinta, scrie Bloomberg.

Aceasta este prima tranzactie Cisco incheiata cu o companie publica din afara Statelor Unite, iar analistii estimeaza ca va accelera intrarea grupului in piata de video-conferinte, unde deja ofera versiuni diferite ale sistemului de tele-prezenta.

Serviciile de tele-conferinte, care de obicei includ mobilier, camere si ecrane foarte mari, pot transmite imagini in marime reala. Unele sisteme pot costa 299.000 dolari sau mai mult, in functie de configurare.

Cu portofoliul Tandberg, Cisco acopera segmentul sistemelor mai putin scumpe care atrag companiile mici, a declarat CEO-ul companiei, John Chambers.

Formatul video, pe care anterior Chambers l-a numit "ucigasul aplicatilor", are nevoie de o banda mai larga decat retelele de date si voce, fortand furnizorii de servicii si consumatorii sa cumpere mai mult echipament pentru a se adapta cu transmiterea datelor. De asemenea, introducerea de format video in retele aduce beneficii principalului domeniu al Cisco de vanzare a router-elor si switch-urilor, care directioneaza traficul datelor. Cererea scazuta pentru aceste produse a dus la trei trimestre consecutive de scaderi a veniturilor.

Achizitia, care va fi verificata de organele de reglementare, se va finaliza in prima jumatate a anului viitor, a anuntat Cisco. Compania se asteapta ca achizitia sa genereze un salt al castigurilor in anul fiscal 2011. Tandberg, care avea 1.500 de angajati anul trecut, a raportat vanzari de 808,8 milioane dolari.

Vanzarile pentru echipamente de video-conferinta au avansat anul trecut pentru ambele companii, dupa ce consumatorii au urmarit sa elimine costurile de calatorie in timpul recesiunii.

Cisco a cumparat aproximativ 130 de companii in 25 de ani de istorie, folosindu-le pentru a patrunde in noi piete. In ultimii doi ani Cisco a cumparat aproximativ 16 companii.

De asemenea, directorul executiv al producatorului de echipamente a declarat ca grupul pe care il reprezinta va fi "agresiv" si "activ" in procesul de achizitii. In ultimul trimestru, compania avea capital in valoare de 35 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri