Compania rusa de investitii Digital Sky Technologies a inceput sa cumpere mai multe actiuni in cadrul Facebook, prin care cauta sa isi extinda participatia in cea mai mare retea sociala din lume, scrie site-ul specializat Techwhack.

DST achizitioneaza participatia direct de la actionarii Facebook, au declarat persoane apropiate situatiei.

Facebook a devenit una dintre cele mai populare destinatii online, fiind un competitor important al unor giganti ai Internetului ca Yahoo si Google.

Reteaua sociala, care are in prezent 300 milioane de utilizatori, este considerata una dintre putinele domenii web ce ar putea lansa o oferta publica initiala (IPO), chiar daca directorul executiv, Mark Zuckerberg, a declarat ca un IPO va avea loc doar peste cativa ani.

Sursele au declarat ca apetitul de cumparare al celor de la Digital Sky este mare, aratandu-se dispusi sa cumpere orice tip de actiune. Potrivit unui actionar, DST ofera 14,77 dolari per actiune, pretul asemanator cu cel platit in iulie, cand a cumparat actiuni Facebook in valoare de 100 milioane dolari de la angajati, cand compania a fost evaluata la 6,5 miliarde dolari.

Angajatii Facebook au avut prioritate in vanzarea de actiuni catre DST in luna iunie, in timp ce fostii angajati au putut sa vanda doar 29% din actiunile detinute, din cauza cererii foarte mari.

Sursa a mai declarat ca acordul DST cu Facebook impiedica cumpararea de actiuni de la angajatii Facebook, iar acum grupul rus trebuie sa achizitioneze actiuni de la persoane care nu sunt angajati de Facebook.

De asemenea, DST a investit 200 milioane dolari in actiuni preferentiale ale Facebook. Cele doua tranzactii ofera companiei DST o participatie de 3,5% in reteaua sociala.

O alta sursa familiara cu situatia a declarat ca DST ar putea cumpara actiuni suplimentare in valoare de 100 milioane dolari de la Facebook, desi aceste cifre nu a fost stabilite.

Miscarea DST vine la o saptamana dupa ce Twitter a primit o finantare din partea unor investitori, site-ul de microblogging fiind evaluat la un miliard de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri