Maynard Um, analist UBS, a revizuit in crestere recomandarea pentru compania IT de la calificativul "Neutru" la "Cumparare" si a majorat pretul tinta al titlurilor de actiuni de la 170 dolari la 265 dolari.

Analistul Kathryn Huberty de la Morgan Stanley a fixat un pret tinta de 210 dolari pentru actiunile Apple.

In primele sase piete in care iPhone este vandut in exclusivitate, cota de piata a Apple ar putea creste de la 4%, cat este in prezent, la 10%, daca mai multe companii wireless vor comercializa telefonul.

Majoritatea pietelor in care iPhone este prezent compania americana va avea acorduri cu mai multi operatori in urmatorii doi ani, a declarat analistul . Expirarea contractelor de exclusivitate si noile piete asiatice ar putea produce vanzari de 20,3 milioane iPhone-uri pana in 2011.

Apple a anuntat ca a vandut 5,2 milioane de unitati in al treilea trimestru fiscal incheiat la 27 iunie, la aproximativ doi ani dupa ce compania a lansat primul iPhone.

Um a adaugat ca marjele de profit vor ramane ridicate dupa ce consumatorii nu sunt interesati de achizitionarea telefonului iPhone 3G la pretul de 99 dolari. El estimeaza ca vor fi vandute 36 milioane de unitati in 2010 si 40,5 milioane unitati in 2011, iar cel putin 20% din vanzarile din 2010 vor apartine cumparatorilor care nu se afla la prima achizitie.