Serviciul va contine clipuri video multi-lingvistice bazate pe programa scolara oferite de diferiti furnizori europeni de material TV & video educational si instrumente care sa permita educatorilor sa imbogateasca biblioteca electronica cu clipuri generate de utilizatori.

Proiectul co-finantat de catre programul comunitar eContentPlus al Comisiei Europene, care a inceput in septembrie 2008 si se va incheia in februarie 2011, va fi implementat in 50 de scoli europene.

“Dorim ca elevii din mediul preuniversitar sa beneficieze de un serviciu electronic atractiv, bazat pe programa scolara si care respecta cerintele pedagogice si stiintifice,” a declarat Delia Oprea, coordonator proiect din partea Siveco Romania.

La sfarsitul lui septembrie compania anunta un parteneriat cu alte doua firme straine pentru portalul cercetarii europene si dezvoltarii de programe Cordis, un proiect de aproximativ 7,8 milioane de euro, care este si cel mai important proiect de servicii IT dezvoltat pana acum de o firma romaneasca pentru Comisia Europeana.

Anul trecut, Siveco a avut afaceri de 65 de milioane de euro, fata de 49,5 milioane de euro in 2007, insa profitul companiei a scazut de la 3,2 milioane de euro, in urma cu doi ani, la 2,5 milioane de euro, in 2008.

Pentru 2009, Irina Socol, directorul general al companiei, estima la inceputul anului o crestere cu 10% a cifrei de afaceri la raportarea in dolari, adica de la 90 de milioane de dolari, in 2008, la 100 de milioane de dolari, in 2009.

Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors) si Siveco Netherlands B.V.