Cheltuielile din IT vor creste la nivel global cu aproximativ 3,3% anual pana in 2013, dupa ce pietele emergente si-au marit investitiile in software, anunta un raport recent al companiei de cercetare IDC.

Cheltuielile totale in IT din 52 de tari vor atinge aproximativ 1.700 miliarde dolari in 2013, fata de 1.410 mld. dolari in 2009, cu mai mult de jumatate din crestere provenind din pietele emergente, potrivit raportului IDC.

Aceasta cadenta va fi de trei ori mai mare decat se asteapta a fi rata de crestere a Produsului Intern Brut din cele 52 de tari studiate, care detin aproximativ 98% din cheltuielile totale din IT, a anuntat IDC, citat de Bloomberg.

Economiile emergente, precum China si India, au fost mai putin afectate de cea mai grava recesiune de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial decat Europa si America de Nord, si au multe oportunitati de crestere dupa ce consumatorii au devenit mai bogati.

"Avantajele de crestere ale sectorului IT sunt mult mai extinse decat cifrele brute furnizate separat", a scris IDC.

"Joburile IT tind sa fie mult mai bine pregatite decat multe alte posturi, in special in pietele emergente, iar tarile cu o computerizare mare pot fi mult mai competitive in pietele mondiale", mai anunta IDC.

IDC estimeaza ca bugetele dedicate tehnologiei cloud computing, care in prezent acumuleaza doar 1% din cheltuielile IT, s-ar putea tripla in urmatorii patru ani. Cloud computing implica stocarea datelor si utilizarea aplicatilor online in platforme, a anuntat IDC.

IDC preconizeaza ca in urmatorii patru ani industria IT va fi un motor de dezvoltare economica prin crearea de 75.000 de noi companii, ce ar putea adauga locuri de munca cu o rata anuala de 3%. Astfel, industria IT va genera mai mult de 5,8 milioane de noi locuri de munca in urmatorii patru ani.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri